Of je het liefst een opvallende stijl uitdraagt of uit te tekenen bent in zwart, of je senang opgaat in de omgeving of juist het stralend middelpunt van iedere situatie wilt zijn, is een keuze waarmee je kunt spelen. Want waarom begin je de dag niet als een extravagante Beth Ditto? Of toch liever een sophisticated versie van Lady Gaga? Wat ik maar wil zeggen: it's up to you.

Daarom is dit oktobernummer vol accessoires zo fijn. Er is zo'n uitgebreid aanbod om mee te experimenteren en dat geeft eindeloze vrijheid. Met accessoires kun je exact definiëren wie je wilt zijn. Denkt men dat je een onopvallend trainingsjack draagt? Ha, check deze vuistgrote blingblingoorbellen en millennial pink hakken eronder. Dat bedoel ik.

Of die keurige rokje-bloesje-combo combineer jij misschien wel af met je hals en polsen vol rinkelende gouden schakelarmbanden. Of, zoals ik onlangs in ELLE's modehok opving: wat je ook doet, stijl het af! Ik weet niet of het per se aan mij gericht was, maar ik knoopte het wel in mijn oren.

'Wat je ook doet, stijl het af' – ik weet niet of het per se aan mij gericht was, maar ik knoopte het wel in mijn oren

Door de accessoires die je kiest kun je de boel op scherp zetten, stuur je de boodschap uit die je wilt. Dus niet voor het hoogtepunt je eigen feestje verlaten. Maak je look af met een tulband, handschoenen, oorbellen of opvallend schoeisel. Of snoer je taille in waar je wilt. Want ja, lieve mensen: de taille is terug, met dank aan de brede riem. Geen strenge, ongemakkelijk diep aangesnoerde zandloper precies tussen heupen en borst. Je kunt hem tegenwoordig – die taille – plaatsen waar je wilt. Voor de durfallen wordt het verderop in deze ELLE heel goed uitgelegd. Vooralsnog laat ik mijn eigen taille nog lekker snoozen in zijn verstopplaats.

Accessoires waar ik me dit seizoen liever aan te buiten ga zijn hoeden. Nu ben ik ook behept met een flinke hoofdomtrek, waardoor de hoeden en petten die ik meestal in winkels tegenkom teleurgesteld moet laten liggen. Enter Yuki Isshiki! Deze supersympathieke eigenaresse van Demure Couture Hats maakt alle hoeden, petten, baretten en andere hoofddeksels op maat. Het is er een komen en gaan van stylisten, mode- en hoofddekselliefhebbers.

Op een bloedhete zomerochtend nam Yuki mijn maat en suste mijn schedelomtrek van bijna zestig centimeter achteloos weg door te zeggen dat supermodel van het eerste uur Linda Evangelista dezelfde maat heeft. Die taille geloof ik dan wel.

- Edine

Je vindt ELLE oktober nu in de kiosk, of neem een – flexibel! – abonnement. Net zo handig.

ELLE oktober 2017pinterest
Jeroen W. Mantel
ELLE oktober 2017

ELLE Clubpraat: de aftermovie van de ELLE Style Awards >