Glove shoe, buns, lampshading en meer modejargon van nu uitgelegd

We geven je de heads-up.

Meest gelezen

BALLONMOUWEN
J.W. Anderson, Simone Rocha en Marni, ze hadden het allerdrie; de ballonmouw. Komende herfst/winter 2016 zal volledig in het teken staan van de mouw. Verwar ‘m niet met de powerschouder. De ballonmouw begint pas te bollen na de triceps.

Advertisement - Continue Reading Below

Marni herfst/winter 2016

Meest gelezen

BUNS
Buns is de Engelse afkorting voor bunions, wat een pijnlijke grote ontsteking is aan de grote teen. Dit soort schoenen krijgen deze bijnaam vanwege het oncomfortabele karakter ervan. Ze zijn verder alle ontstekingen waard. Dus.

Christian Dior 

Advertisement - Continue Reading Below

CHOKER TOP
Voor wie onder een steen lag: een choker is dus dat bandje om je nek. Een choker top is dat bandje om je nek, gecombineerd met een top. Omdat het handiger is, en omdat je vanuit je luie stoel niet hoeft na te denken wat nou die dag het best bij je choker staat.

 pixiemarket.com

Advertisement - Continue Reading Below

GLOVE SHOES
De it-schoen van dit seizoen. De glove shoe dankt zijn naam aan het elastieken randje waardoor de schoen als een handschoen voor je voet fungeert. Als ’ie plat is, is het meer een ballerina. De glove shoe komt meestal met een wat dikkere hak van niet te veel centimeters hoog. De glove schoe komt ook zonder elastieken randje.

Meest gelezen

 

LAMPSHADING
Lange benen, volle bovenkant. Als een lamp dus. Kijk hier voor gedetailleerde uitleg.

😎

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

 

SOCK BOOTS
Dit is een goede vriendin van de glove shoe. Net zo hip, iets warmer van aard. Hoe de sock boot eruit ziet? Als een sok, met een hak eraan. Dank het modelabel Vetements hiervoor.

@alyciabella

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

 

Doe jij al aan lampshading? >