Ben je op de zoveelste kerstborrel en heb je het nu wel gezien met de alcohol? Of ben je überhaupt geen alcohol-fan? Women's Health zet drie alcoholvrije cocktails voor je op een rij. Net zo lekker en gezellig. Proost, hè.

3 alcoholvrije cocktails die je wil proberen tijdens de feestdagen

Alcoholvrije cocktail: de mocktail met citroen en gember

      Citroen, gember, en tóch het idee hebben dat je een cocktail aan het drinken bent; kan, met dit recept.

      Ingrediënten voor 1 glas

      • sap van een halve citroen
      • 1 cm gember
      • een paar muntblaadjes
      • een flesje bruiswater
      • ijs

      Zo maak je het:

      1. Vul het glas tot ⅓ met ijs.

      2. Schenk het citroensap in een glas. Bij voorkeur in een feestelijke verschijning.

      3. Ontdoe de gember van zijn bruine velletje, snijd het in dunne plakjes en leg die eveneens in het glas.

      4. Vul de rest van het glas met bruiswater.

      5. Roer de muntblaadjes door het mengsel, hard genoeg zodat de smaken vrijkomen, niet te hard zodat het niet bitter wordt.

      6. Optioneel: met een piepklein snufje cayennepeper spice je dit drankje net wat meer up. Vind je de boel wat te pittig, dan kun je de smaken ook wat vriendelijker maken met een druppeltje honing.

      Alcoholvrije cocktail: de sgroppino

      Ook sgroppino's hoef je als alcoholmijder niet te missen tijdens de feestdagen; zo maak je hem gewoon zelf, zonder booze.

      Ingrediënten voor 4 personen

      • ¼ citroen
      • 2 bolletjes sorbetijs in welke smaak je maar wilt (hoewel tropisch fruit zoals mango wel aan te raden is)
      • de vrucht die combineert met het ijs (kies je voor mango-ijs, voeg er dan wat stukjes mango aan toe)
      • Appletiser

      Zo maak je het:

      1. Knijp het sap uit de citroen.

      2. Schenk het in een champagneflute.

      3. Snijd de mango in kleine stukjes en schep het in het glas.

      4. Voeg daar twee bolletjes ijs aan toe.

      5. Vul het glas met Appletiser.

      Alcoholvrije cocktail: de zomerse cocktail

      Geeft niet dat het winter is: een zomerse cocktail kun je altijd gebruiken, ook, of nee, juist tijdens de koude feestdagen.

      Ingrediënten voor 1 glas:

      • 1 cm gember
      • 2 aardbeien
      • 4 ijsblokjes
      • Orangina

      Zo maak je het:

      1. Pureer de aardbeien en de gember met een scheutje Orangina om het pureren makkelijker te maken. Dit kun je het beste doen met een staafmixer.

      2. Vul een longdrinkglas tot ⅓ met ijsblokjes.

      3. Schenk de bovenstaande mix van gember een aardbeien over het ijs en vul de rest van het glas vervolgens met Orangina.

      Bron: Women's Health

      Van: Women's Health NL