Stop deze ingrediënten niet in je vriezer, want waar je mee overblijft als je ze ontdooit, is geen pretje. Dit hier is wat je niet moet invriezen.
1. Pasta
En dan hebben we het over gekookte pasta in welke vorm dan ook. Het ontdooien van bijvoorbeeld overgebleven spaghetti levert namelijk een grote plakkende bende op. Niet heel bruikbaar dus.
2. Koffie
Stop zowel koffiebonen als gemalen koffie niet in je vriezer als de zak is geopend. De koffie wordt er niet lekkerder op en kan geurtjes uit je vriezer opnemen. Een vacuümgesloten plastic zak daarentegen kan je een maand in de vriezer bewaren.
3. Gefrituurd eten
Er is maar een succesvolle volgorde: eerst invriezen en dan frituren. Eerst frituren en dan invriezen betekent een zompige snack.
4. Zuivel
Zuivel zoals yoghurt, karnemelk en slagroom zullen schiften als je ze in de vriezer stopt en vervolgens ontdooit.
5. Rauwe hele eieren
Het eigeel zal zich uitzetten als je het in de vriezer stopt, waardoor het ei kan knappen en een vieze boel achterlaat. Maar ook gekookte eieren zijn geen goed idee voor in de vriezer. Net als mayonaise en meringue, en andere producten op ei-basis. Eiwitten kun je daarentegen wel goed in een zakje in de vriezer bewaren.
6. Avocado
Een romige avocado verandert in de vriezer in een baksteen. En ook ontdooid zal de structuur nooit meer zijn wat het ooit was. En nog een tip? Dit is hoe je een avocado snel rijpt >
7. Kaas
Zachte kazen kunnen gaan splitten, waardoor de structuur verandert. Harde kazen kun je proberen, maar we denken nog steeds dat ze beter zullen smaken als je de kaas in je koelkast bewaart. Maar als je van plan bent om de kaas te verwarmen voor een lasagne, pizza of tosti, dan kan het best eerst de vriezer in.
8. Verse kruiden
Verse basilicum, tijm, rozemarijn, koriander. Stop ze niet in de vriezer! Tenzij je houdt van een bruin, slijmerig geheel na het ontdooien.
9. Sla
Net als de verse kruiden zal je sla niet knapperig uit de vriezer komen. Bovendien verliest de sla zijn smaak.
Bron: Delish.com