Wij zijn verknocht aan Amsterdam-Zuid! Niet in de laatste plaats vanwege de lijst aan leuke restaurants, die met de dag langer lijkt te worden. Daarom: de beste restaurants van Amsterdam-Zuid, met liefde getest door ons.

De leukste restaurants van Amsterdam-Zuid

TOZI

Op zoek naar een Italiaans restaurant in Amsterdam Zuid? Dan is dit, naar onze bescheiden mening, dé gouden tip. TOZI ligt op een steenworp afstand van het Vondelpark, en focust zich op eten in Venetiaanse stijl. Dat betekent: cicchetti, kleine hapjes die je deelt, maar ook grotere gerechten, zoals een klassieke cacio e pepe die aan je tafel opgediend wordt. Het zomermenu bestaat onder meer uit hemelse kabeljauwkroketten en truffelravioli, en ook de foccacia is hier uit de kunst. Ga, liever vandaag dan morgen.
> TOZI, Koninginneweg 34, 1075 CZ Amsterdam

Hakata Senpachi

Niet doorvertellen, maar: het beste Japanse eethuisje zit in Amsterdam-Zuid! Hakata Senpachi is een van de oudste Japanse restaurants van de stad, en is populair onder locals én Japanse expats. Ze staan bekend om hun yakitori en robatayaki, maar deponeren ook geweldige kommen ramen voor je neus.
> Hakata Senpachi, Wielingenstraat 16, 1078 KK Amsterdam

Restaurant Wils

Het relatief nieuwe Wils zit pal naast het Olympisch Stadion, en is opgezet door chef Joris Bijdendijk. Ze koken hier veel op open vuur wat hun vlees, groentes en vis een onovertroffen smaak geeft. En dat niet alleen: de gerechten zijn ook nog 's een plaatje. Extra leuk: de chef kiest twee gangen voor jou, over de andere gerechten heb jij de regie.
> Restaurant Wils, Stadionplein 26, 1076 CM Amsterdam

Dit zijn onze favoriete restaurants in Amsterdam West >

Ken Sushi

Ken Sushi zit tijdelijk in Amsterdam-Zuid, dus we rekenen het goed. Ken is een vriendelijke man die je met liefde in zijn piepkleine zaak verwelkomt: er kunnen maar tien gasten tegelijk eten, dus dat levert sowieso al een bijzondere ervaring op. Je eet wat hij je voorschotelt, en dat is in dit geval geen straf. Hij werkt met geweldige vis, en maakt sushi zoals je het (waarschijnlijk) nog nooit gegeten hebt.
> Ken Sushi, Olympic Hotel, IJsbaanpad 12, 1076 CV Amsterdam

Sjefietshé

Meer vis! En niet zonder reden, want Sjefietshé is een van de beste restaurants van Amsterdam-Zuid. In een bruin café in de Pijp, om precies te zijn. Ze serveren hier – conform verwachting – vooral ceviche, die nooit ofte nimmer te zuur wordt. Ook de fishcakes en spicy cocktails zijn werkelijk verrukkelijk.
> Sjefietshe, Van Ostadestraat 1, 1072 SL Amsterdam

Warung Barokah

Misschien wel het beste Indonesische restaurant in Amsterdam-Zuid. Hier proef je de authentieke Indonesische keuken, van een hartverwarmende kom Soto soep tot hun Goreng Rames-special en saté. Alles wordt geweldig op smaak gebracht door de vrouwelijke chef Sri Kurniati, die je opnieuw en opnieuw en opnieuw een extra ronde doet laten bestellen.
> Warung Barokah, Aalsmeerweg 91, 1059 AE Amsterdam

Restaurant JA!

Is een intieme zaak in de Pijp waar alles zelf wordt gemaakt. Alleen het ontstaansverhaal is al leuk: de eigenaren werkten allebei bij restaurant Jacobsz, en werden daar verliefd. En toen was daar dus JA!, hun eigen restaurant. Met veel aandacht voor de gast serveren ze hier een kwalitatief driegangenmenu voor een goede prijs.
> Restaurant JA!, Tweede Jan Steenstraat 3, 1073 VK Amsterdam

Sir Hummus

De lekkerste hummus (en labneh!) van Amsterdam-Zuid. Het hemelse goedje wordt hier elke dag bereid door drie eigenaren uit Jeruzalem, die 'm maken zoals het ooit bedoeld is. Kies voor een van de verschillende toppings en dip je dan een ongeluk, want van hun versgebakken pitabrood krijg je niet snel genoeg.
> Sir Hummus, Van der Helstplein 2,

Sotto

Echte kaas, perfect zacht doch krokant genoeg en vers uit de Napolitaanse houtoven - zo zien wij onze pizza’s het liefst en zo haal je ze bij SOTTO. Uit passie voor pizza zijn de pizzabakkers van Sotto in de leer gegaan bij de Napolitaanse meesters. Dat resulteerde in strenge regels voor hun pizza’s: San Marzano-tomaten van rond de Vesuvius, mozzarella enkel van de buffel, zeer fijngemalen Italiaans meel, maar leverde hen ook het trotse keurmerk van de Verace Pizza Napoletana op.
> SOTTO, Amstelveenseweg 89, Amsterdam

Hier tippen we nóg meer van onze favoriete Italiaanse restaurants >

RIJKS

Het Rijksmuseum op je bord, dat betekent kwaliteit, authenticiteit, uniciteit in keuken, chefs, interieur en locatie. Chef Joris Bijdendijk kookt bij RIJKS zo Hollands mogelijk, met respect voor de culinaire geschiedenis van ons land en producten van eigen bodem. Bestel een gerechtje van de kaart met veelal vis en groente, of ga voor een RIJKStafel met zes gerechten van vis tot vlees én een beetje zoet. Vergeet nooit ofte nimmer de millefeuille van biet.
> RIJKS, Museumstraat 2, Amsterdam

Café Remouillage

Bij dit café in de Rivierenbuurt staat Jonathan Sparber, de voormalige souschef van Entrepot (een topper in Amsterdam-Oost), aan het roer. Het menu is no waste, en daarmee erg creatief. Zo wordt er volgens het kop-tot-staart-principe gekookt, waardoor er zoveel mogelijk van een dier wordt gebruikt in de keuken.
> Café Remouillage, Trompenburgstraat 111, 1079 TV Amsterdam

Yerba

Een vegan restaurant in Amsterdam-Zuid om direct in je hart te sluiten. Hier serveren ze creatieve groentegerechten waarbij zoveel mogelijk uit de omgeving wordt gehaald: denk aan gegrild fruit, maar ook aan een plantaardige versie van Fish & Chips. Sla de vegan kaasplank niet over!
> Yerba, Ruysdaelstraat 48, 1071 XE Amsterdam