Nu worden we altijd blij van nieuwe horecaconcepten - zeker in deze tijd -, maar wanneer ze van goeden huize komen al helemaal. Wie al eerder succes heeft geboekt met fijne zaken, biedt toch stiekem een soort garantie voor een nieuwe hit. Zeker als die potentiële hit een zonnig terras aan het water is. Enchanté: Bar Piquette.

Bar Piquette

Bij de Francofiel gaat wellicht een belletje rinkelen bij de naam. Piquette is een Frans drankje, dat al sinds jaar en dag door de wet verboden is en enkel gedronken mag worden door de boer en maker zelf. Niet omdat er een absint-esque hoeveelheid alcohol in zit of het je lucide dromen belooft, maar puur omdat het niet voldoet aan de eisen van het produceren van wijn. Piquette is namelijk een restproduct van wijn en wordt gemaakt van de schillen.

Aan die schillen wordt een snuf suiker en bronwater toegevoegd, waarna opnieuw fermentatie plaatsvindt. Hoe dat smaakt? Als een spannende natuurwijn met een lichte bubbel en een laag alcoholpercentage. Een mooi, circulair product dat de wijnmakers van het naastgelegen Chateau Amsterdam op de kaart willen zetten als Piquette d'Amsterdam. Als drankje op het terras én met jouw hulp middels een handtekening door heel Europa.

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

bar piquette
Bar Piquette


Pop-up terras aan het water in Amsterdam

We wijken af. Dat terras. Drank van Chateau Amsterdam, uitgevoerd door het brein achter Tosti Horeca. Direct aan het IJ, achter De Kromhouthal. Als pop-up, de zomer lang. Open vanaf 28 mei - da's al over een week! - van donderdag tot en met zondag, tot de zon kopje onder gaat. En al klinkt het allemaal hartstikke Frans en is het dat ook best wel; niks gebeurt er met de Franse slag.

Franse boerenpicknick

Bar Piquette is tot in de puntjes uitgedacht met respect voor de herkomst van de verboden drank. Het terras is geïnspireerd op de Franse boerenpicknick en het eten dus ook - maar dan lokaal vergaard. Zo kun je een goed stuk Hollandse kaas bestellen, of fruit uit de Fruittuin van West. Huisgemaakte dips en verschillende botersoorten worden geserveerd met baguettes, die elk uur vers uit de oven komen.

En bereid je voor: het terras ligt niet alleen zontechnisch gunstig aan het IJ, je baadt er ook in ruimte. Dat belooft goeds voor de zomer, als het meezit met de versoepelingen. Een lange tafel met ál je vrienden... kun jij je het nog voorstellen? De toekomst is rooskleurig. Merci Piquette.

> Bar Piquette, het terras van De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231