Als het aankomt op de keuze van een vis voor barbecue dan is het belangrijk om te kijken naar stevigheid. Vissen als tong, tilapia, schol of zelfs kabeljauw lenen zich minder goed voor open vuur, omdat ze uit elkaar vallen.

Zalm

Zalm, moot én filet. Kan de vlammen goed hebben en blijft stevig, zonder smaak te verliezen. Kan prima in één stuk op de bbq, maar op een plankje is ook het proberen waard.

Kleine vissen

Kleine vis, in z’n geheel. Hiervoor zijn geschikt: onder andere (zalm)forel, dorade, zeebaars, poon. Een mediumgestookte barbecue (190 graden) is ideaal. Grill de vissen slechts éénmaal aan iedere zijde, dus niet blijven omdraaien! Zo is er minder risico op schade aan het vel waardoor het vocht uit de vis loopt.

Zwaardvis

Ook al zo'n held op de bbq. Een zwaardvissteak kan altijd en overal bij. Maar pas op, deze stevige vis mag niet helemaal gaar worden, dan wordt het taai. Het voordeel van zwaardvis is dat 'ie op een spies kan.

Tonijn

Een tonijnsteak leent zich uitstekend voor de bbq. Stook het vuur goed op en maak van die mooie grillstrepen. Blijf erbij, een paar minuutjes zijn genoeg, te gare tonijn smaakt naar stopverf, deze vis moet binnenin rauw blijven. Een kerntemperatuur van 38 is prima.

Zien: deze tuna melt is alles wat je wilt voor lunch

preview for This Tuna Melt Is What We Crave When We Need Comfort Food

Verse sardientjes

Sardines hebben niet veel nodig op de barbecue, wat olie, zeezout en een kneep citroen is genoeg. Enkele minuten aan weerszijden is voldoende.

Voor alle vis geldt, doe eerst een check op De Viswijzer, zodat je een duurzaam exemplaar koopt of download de app.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!