Feesteten! 5x recepten met coquilles
Zacht en zoet, delicaat en chic, met werkelijk alles te combineren en, niet geheel onbelangrijk, binnen no-time klaar.
Zacht en zoet, delicaat en chic, met werkelijk alles te combineren en, niet geheel onbelangrijk, binnen no-time klaar. Coquilles, of Sint Jakobsschelpen, zijn je beste kerstvrinden. Daarom hier onze favoriete recepten.
Coquilles kopen? Ga naar je visboer en vraag of hij dagverse coquilles heeft. Omdat ze nogal eens verschillen in formaat, kan het aantal dat je per persoon nodig hebt variëren. Laat je dan ook adviseren.
De coquilles worden los verkocht, maar soms ook nog in de schelp. Dat staat natuurlijk extra feestelijk, omdat je het gerechtje in de schelp zelf kan serveren. Het loshalen van de vrucht uit de schelp is niet moeilijk, maar vergt wel wat aandacht. Snijd met een scherp mesje de coquille los van de schelp, waarbij je de vorm van de schelp als leidraad gebruikt. Haal nu met je handen het bruine gedeelte - het membraan - voorzichtig weg. Vervolgens kun je het oranje zakje - het 'koraal' dat gevuld is met kuit - los snijden.
Je kunt ervoor kiezen om het koraal, dat oranje gedeelte aan de coquille, te serveren of weg te laten. De smaak is zoet-weeïg en is waarschijnlijk een stuk lekkerder dan je denkt. Spoel de schelp los en you're good to go!
5 recepten met coquilles
Inspiratie! 9x feestelijke hoofdgerechten
Goedkope gerechten! 7x recepten onder 5 euro
Met deze hack plakt vis nooit meer aan je BBQ
10x frisse salades voor bij de BBQ