Vlees op de grill is meestal niet zo moeilijk. Het is simpelweg een kwestie van wachten en draaien. Vis daarentegen is nogal uitdaging. Het wachten lukt nog wel, maar als het op draaien aankomt gaat het mis: de vis blijft plakken waardoor je 'm compleet uit elkaar trekt. Gelukkig schoot The Kitchn alle barbecuers te hulp met een supersimpele hack.

Soort vis

Voordat je aan deze hack begint, is het goed om te weten dat niet iedere vis geschikt is voor op de barbecue. Stevigheid is belangrijk, want een te zachte vis valt sowieso uit elkaar zodra hij omgedraaid moet worden. Voor je het weet liggen de stukken vis op de hete kolen. Hartstikke zonde dus. Gelukkig tipten we je al eerder deze perfecte soorten BBQ-vis. Door naar die hack.

Citroen tegen het plakken

Dat vis en citroen een uitstekende combinatie zijn hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar laat die citroen nou ook je redding zijn in dit plakkende vis-probleem. Waar je normaal schijfjes citroen - of andere citrusvruchten - op of in de vis zou doen, leg je ze voor deze hack juist ónder de vis. Zo creëer je als het ware een barrière tussen de vis en het rooster. Dat is win-win, want niet alleen kun je je vis nu moeiteloos optillen van de grill, ook krijgt-ie een lekkere smaak.

Visklem voor de bbq

Bak je regelmatig vis op je bbq, of ben je niet zo'n fan van de vis-citroen-combinatie? Overweeg dan eens om een visklem aan te schaffen. Deze tool voorkomt dat geplak ook, houdt de vis bijeen en zorgt er bovendien voor dat een eventuele vulling niet uit de vis valt.