Skip to Content

10x frisse salades voor bij de BBQ

Een frisse afwisseling op vlees, vis of vegaburgers.

Door Merle Smeenk
zomerse lichte gerechten
Archief Elle Eten

Salade is onmisbaar tijdens een barbecue. Ze zijn een frisse afwisseling op de stukken vlees, vis of vegaburgers. Staat de BBQ aan en het vlees klaar? Serveer dan één (of meerdere) van deze frisse, zomerse salades erbij.

1

Caribische salade met quinoa, mango, walnoten en munt

caribische salade quinoaRecept met quinoa
Archief Elle Eten

Quinoa werd aanbeden door de Inca's van Zuid-Amerika. Zij noemden het ‘chisaya mama’, de moeder van alle granen. Wij snappen dat, want in combinatie met mango, walnoten, munt en een zelfgemaakt dressing, doet deze zomerse salade het super goed op een barbecue.

Advertentie - Lees hieronder verder
2

Salade met kip, walnoot en cranberry

preview for Cranberry Walnut Chicken Salad

Deze heerlijke, romige zomersalade is óók lekker op een stokbroodje. De kip combineert supergoed met de walnoot, cranberry en selderij. Extra tip: rooster de walnoten voor je ze boven het geheel versnippert.

Advertentie - Lees hieronder verder
3

BBQ-salade van biet en sinaasappel

rode bieten receptRecept met biet
Willem Groeneveld

Deze salade van biet en sinaasappel wil je proberen deze zomer. Niet alleen is het recept supersimpel, het is ook nog eens snel te bereiden en bovendien perfect in combinatie met vlees en vis van de barbecue. Alleen maar voordelen dus.

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Zomersalade met meikaas en komkommermignonette

zomerse lichte gerechtenZomersalade recept
Archief Elle Eten

Voor deze ultieme zomersalade gebruik je meikaas: een piepvers, lichtzuur koemelkkaasje, oorspronkelijk gemaakt in mei, maar inmiddels het hele jaar door verkrijgbaar. Kun je hem niet vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld Turkse witte kaas, die lijkt qua structuur en smaak het meeste op meikaas.

Advertentie - Lees hieronder verder
5

Gegrilde slakropjes met ei, zure rode ui en ansjovismayonaise

gegrilde slakropjes ei uiRecept met sla
Archief Elle Eten

Ja, je leest het goed: sla kun je grillen en het is heerlijk! Je grilt de kropjes voor een paar seconden goudbruin op de bbq, en dan kun je ze serveren met ei, zure rode uit en huisgemaakte ansjovismayonaise.

Advertentie - Lees hieronder verder
6

Warme groene salade met granaatappel en pecannoten

granaatappel saladeRecept met pecan
Archief Elle Eten

Deze salade met granaatappel en pecannoten is nét een beetje anders dan de andere salades in deze lijst. Je serveert hem namelijk voor de verandering lauwwarm, en dat is lékker. De perfecte salade voor bij de BBQ.

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Coleslaw met dadels en grapefruit

zomerse lichte gerechtenRecept voor coleslaw
ELLE Eten

In Amerika gaan barbecue en coleslaw hand in hand. Met dit recept maak je de klassieke versie iets unieker door dadels, grapefruit, en granaatappelpitjes toe te voegen. De salade wordt het allerlekkerst als je hem een nachtje in de koelkast laat staan, dan kan de dressing goed in de groenten trekken.

Advertentie - Lees hieronder verder
8

Auberginesalade voor bij de BBQ

auberginesaladeRecept met aubergine
Archief Elle Eten

Deze vegetarische auberginesalade moet je ook proberen deze zomer: heerlijk fris en licht en in een handomdraai klaar. Hij smaak het allerlekkerst met kip of gegrilde vis die je natuurlijk klaarmaakt op de barbecue, of op een pitabroodje.

Advertentie - Lees hieronder verder
9

Sobanoedels met misodressing

sobanoedelsRecept met noedels
Archief ELLE Eten

Bij een barbecue eet je vaak meer dan je lief is, dus deze salade kun je dan wel gebruiken. Het recept komt uit Sue Quinn’s kookboek ‘Salade Easy’ , dat vol staat met makkelijke en licht verteerbare recepten. Deze Aziatisch geïnspireerde is natuurlijk één van de lekkerste.

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Gegrilde nectarines met burrata, rode peper en munt

gegrilde nectarines met burrata rode peper en muntRecept met nectarine
Mèlanie Koelewijn

Haal alles uit de steenvruchten van dit seizoen met dit snelle maar o-zo fijne recept. Met het zoete van de nectarine en het pittige van de rode peper krijg je een unieke smaakcombinatie perfect voor bij de BBQ. De nectarine laat zich ook goed vervangen door bijvoorbeeld perzik, abrikoos of een combi.

Gerechten voor bij de BBQ

Fish, Fish, Fish products, Sardine, Oily fish, Forage fish, Herring, Bass, Trout, Mackerel,

Met deze hack plakt vis nooit meer aan je BBQ

pulled jackfruit

BBQ! 7 vegan recepten voor op de barbecue

saus vis bbq

19x saus voor bij de vis van de BBQ

geroosterde kip van de barbecue

Warm hè? 8x vleesgerechten voor op de BBQ

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder