van actrice Anna Raadsveld
Hoewel Anna nog moet afstuderen aan de Toneelacademie in Maastricht, sleepte ze al flink wat grote acteerklussen in de wacht. Haar debuut maakte ze in 2007 in Timboektoe, waarna ze onder andere te zien was in tv-serie Overspel en filmreeks Lellebelle. Deze maand mag ze tweemaal de rode loper op voor haar rollen in bioscoopfilms Hoe duur was de suiker en Smoorverliefd.
- Vooraf
- Voor 4 personen
- wortel, linzen, pompoen
- Vegetarisch
- Best snel (ca. een half uur)
Ingrediënten: 125 gr rode linzen (ook te vervangen door twee aardappeltjes), halve oranje pompoen, 250 gram wortels, 3 cm geraspte gemberwortel, 2 bouillonblokjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel kokosolie of olijfolie, 200 ml kokosmelk, klein bakje Griekse yoghurt, 4 naanbroodjes, eventueel koriander naar smaak, extra: staafmixer
Bereiden: Snij de pompoen in stukjes (de schil hoeft er niet af) en rasp of snij de wortel. Zet vervolgens 1250 ml water op het vuur en voeg de pompoen, linzen, wortel, gember en bouillonblokjes toe. Laat alles ongeveer een kwartier pruttelen tot het mengsel zacht is. Snij ondertussen de ui en knoflook en fruit deze in een beetje olie lichtbruin. Voeg daarna de kokosmelk aan het ui-knoflook mengsel toe en pureer dit samen met de linzen, pompoen en wortel tot soep. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen naar smaak. Serveertip: voeg een lepel Griekse yoghurt en een vleugje koriander toe. Heerlijk met vers naanbrood uit de oven.