Zo blijft je make-up de hele avond perfect zitten

Tijdens kerstdiners en nieuwjaarsfeesten.

December staat gelijk aan diners en feesten, en diners en feesten staan gelijk aan langzaam vervagende make-up. Maar! Onze Amerikaanse collega’s zaten met MAC’s make-up-kenner Keri Blair om de tafel voor houtsnijdend advies. We delen, zodat je straks goed beslagen ten ijs komt en zorgeloos kunt blijven nippen. 

Gebruik een primer
Echt – een goed begin is het halve werk. Als het nodig is, gebruik dan nadat je uit de douche komt ook eerst nog een moisturizer. Maar gebruik hoe dan ook die primer.

Advertisement - Continue Reading Below

Gebruik lipliner
Een goede truc om je lippenstift op z’n plek te laten zitten, is om eerst je lippen in te kleuren (helemaal) met een lipliner die dicht bij de kleur van je lippenstift ligt. Daarna de stift eroverheen, en je lippenstift zal stukken minder snel vervagen. De 24-hour long lasting-varianten die in het schap liggen (die met twee stiften, eentje voor de kleur en een ‘top coat’) blijven ook rotsvast zitten, maar die zijn ’s nachts wel weer een stuk lastiger van je gezicht te wassen.

Meest gelezen

Gebruik lipgloss als top coat
Niet vies van een beetje glans? Dan kun je je lipgloss ook als top coat van je normale lippenstift gebruiken.

Gebruik oogcrème met cafeïne
Je zult ontegenzeggelijk op slaap inleveren in december, maar dat hoef je niet te zien – oogcrèmes met cafeïne werken niet alleen verkoelend, maar verdoezelen ook donkere kringen onder je ogen. Aanbrengen vóór je je concealer gaat gebruiken.

Gebruik een highlighter onder je ogen
Ook een goede: gebruik highlighter onder je ogen – aanbrengen in een omgekeerde driehoek – en je oogt hoe dan ook een stuk langer een stuk frisser. Wel met mate gebruiken.

Fixeer je make-up met een waterspray
Ja, dat werkt – spray nadat je al je make-up hebt aangebracht wat waterdamp in je gezicht, en je make-up wordt meer ‘vastgezet’ (en jij voelt je sowieso stukken frisser).

Poeder niet, maar dep
Aan het eind van de avond een glimmend gezicht? Grijp niet naar de poederdoos – méér make-up gaat er aan het einde van de avond vaak niet heel goed meer uitzien. Stop een paar gezichtsdoekjes in je tas – er bestaan vloeipapier-achtige depdoekjes – en dep daarmee je gezicht schoon.

En dan nu nog even de 5 beste feestmascara's >