De beautyregels die je moet onthouden als je naar het kerstdiner bij je schoonouders gaat

Maak deze fouten niet. 

Oké, waarschijnlijk zijn je schoonouders hele lieve mensen en maakt het ze niet uit of je met een pikzwarte smokey-eye of wilde updo aan de kersttafel schuift. Maar, toch goed om te onthouden, de meesten schoonouders vinden toch een paar dingen don'ts. Doe ermee wat je wilt, maar hier komen ze.

DO'S

> Zorg dat je haar uit je gezicht is. De hele tijd aan je lokken moeten zitten omdat die prachtig gestylde pony voor je ogen hangt is een no go aan de eettafel.

Advertisement - Continue Reading Below

> Draag de make-up waar je je het prettigst in voelt. Je wilt je tijdens de Kerst geen zorgen hoeven maken over uitgelopen oogschaduw of een flinke make-upmisser net voordat je moet vertrekken. Wil je toch een nieuwe look proberen voor Kerst? Oefen 'm dan alvast zodat je niet op het laatste moment nog de mist in gaat.

> Teveel make-up is vaak een afknapper. Voor iedereen. Bovendien wil je er niet uitzien alsof je nog naar een nachtclub moet. Hou het casual.

Meest gelezen

> Inkoppertje, maar zie er verzorgd uit. Een béétje moeite doen tijdens Kerst mag wel.

DON'TS

> Veel zwarte make-up. Ga eerder voor gouden of koperen oogschaduw, wat eigenlijk iedereen goed staat. Bovendien geeft het je ogen net die extra oempf, zonder in-your-face te zijn.

> Draag niet teveel parfum. Twee keer sprayen is echt genoeg. Enne, check vooral even dit artikel over wáár je je parfum zou moeten aanbrengen.

> Pas op met rode lippenstift. Het is natuurlijk de ultieme beautykameraad tijdens Kerst, maar dubbelcheck gedurende de avond even of er geen lippenstift zit op je tanden en blijf bijwerken. Wat best een klus kan zijn met de constante aanwas van heerlijk eten en drinken. Heb je daar geen zin in? Smeer dan wat Rosebud lippenverzorging over je lippen. Dat geeft je mond een subtiele kleur, zonder dat je de hele tijd moet bijwerken of bang moet zijn dat het op je tanden is beland.