Dit goedje laat onzuiverheden schijnbaar als sneeuw voor de zon verdwijnen

NOOIT gedacht...

Meest gelezen

We schreven hier al eens eerder over een gouden tip van Farah Dhukai, de beautyvlogger die met huis-, tuin- en keukenproducten probeert ons allen nog wat knapper te maken. Toen legde ze ons uit hoe je van een simpel mengsel wittere tanden kon krijgen, nu bevrijdt ze ons van onzuiverheden.

Dhukai vond de heilige graal voor een zuivere huid in een hoek waar wij het niet zo gauw zouden zoeken: luieruitslagcrème. Jawel.

Advertisement - Continue Reading Below

In onderstaande video zien we hoe Dhukai de crème over haar hele gezicht aanbrengt, terwijl ze uitlegt hoe de mate van zinkoxide en calendula in de crème wonderen doen voor je huid.

Meest gelezen

 

Of deze truc echt werkt? Rachel Nazarian, huidspecialist bij Schweiger Dermatology Group, voorspelt van niet:

'Hoewel luieruitslagcrème een aantal ingrediënten bevat dat baby's bevrijdt van de irritaties veroorzaakt door vocht en bacteriën, zijn niet al deze ingrediënten behulpzaam wanneer je ze aanbrengt op je huid. Het aanbrengen van zinkoxide op de huid is niet zo'n goed idee wanneer je erg last hebt van acne omdat het je poriën kan afsluiten waardoor warmte en zweet niet weg kunnen en er opnieuw puistjes ontstaan.'

De specialiste geeft toe dat er luieruitslagcrèmes zijn die inderdaad schijnen te helpen tegen puistjes, maar dat er ook zijn die het enkel erger maken. Nazarian raadt dus aan het te houden bij crèmes die echt gemaakt zijn voor de bestrijding van puistjes.

Bron: harpersbazaar.nl