De 14 beste producten voor het behandelen van acnelittekens

Bestrijd verkleuring en oneffenheden met deze dermatologisch verantwoorde producten.

Van nare donkere plekken tot rode vlekken en diepe putten - acnelittekens vallen onder de meest gehate huidproblemen. We vroegen een aantal dermatologen hoe verschillende littekens het best behandeld kan worden. Bekijk de gallerij welke producten en tools zij aanbevelen.

Advertisement - Continue Reading Below

1 Het beste voor: het voorkomen van verdere schade

Het belangrijkste eerst: preventie. "Een goede huidverzorgingroutine, niet plukken, niet knijpen, of de huid beschadigen. En het gebruik een SPF ter verkoming van het verkleuren, zijn belangrijke manieren om littekenvorming door acne te voorkomen," adviseert dermatoloog Annie Chiu. Voor dagelijks gebruik kun je SPF 45 option van Dr.Jart proberen. Dit is een vier-in-één primer, dagcrème, zonnebrand en behandelingsserum dat de huidskleur van binnenuit egaliseert en milde dekking biedt.

Dr. Jart+ Premium Beauty Balm SPF 45+, €31, amazon.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

2 Het beste voor: voorkomen van verdere schade

Stop littekens voordat ze onstaan door actie te ondernemen op het moment dat je een puist krijgt. Deze transparante ronde stickers bevatten salicylzuur en tea tree olie om meteen roodheid te stoppen en zo de levenstijd van een pukkel te verkleinen. Het beschermt ook tegen aanraken en plukken - de grootste boosdoener van littekens.

Missha Speedy Solution Anti Trouble Patch, $6.19, amazon.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

3 Het beste tegen: roze of rode plekken

Als je vasculaire acnelittekens hebt, die roze of rode plekken die je vaak ziet op lichtere huidskleuren, probeer dan deze face wash met anti-bacteriële salicylzuur en amandelzuur om roodheid te vervagen, de huid op te frissen, aanmaak van nieuwe huidcellen te versnellen en het ontstaan van nieuwe puistjes te voorkomen.

Hydropeptide Purifying Cleanser, €48, webhopaura.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

4 Het beste tegen: roze plekken

Probeer eens deze onzuiverhedenbehandeling met geconcentreerde salicylzuur om lichtere plekken te verwijderen en poriën te verkleinen. Het bevat ook plantextracten om roodheid te kalmeren en irritaties in tot een minimum te beperken.

Paula's Choice BHA9, €35, amazon.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

5 Het beste voor: milde plekken

Dit ultra hydraterende overnight masker bevat de camu camu bes, die 30x meer vitamine C bevat dan een sinaasappel en de plekken lichter maakt. Voor het beste resultaat gebruik je deze twee of drie keer per week.

Peter Thomas Roth Camu Camu Power C x 3 Vitamin C Brightening Sleeping Mask, €50, cosmania.nl

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

6 Het beste voor: milde plekken

Dr. Chiu raadt aan te zoeken naar "Producten met alfahydroxyzuren om huidvernieuwing te stimuleren". Dit product van DHC bevat 10 procent alfahydroxyzuren om dode huidcellen te verwijderen en de huid te egaliseren. 

DHC Renewing AHA Cream, €35, amazon.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

7 Het beste voor: milde plekken

Dit product gebruik je tijdens je slaap en bevat 5 procent alfahydroxyzuur om te exfoliëren en pukkels te verminderen.  

Derma E Overnight Peel, €12, iherb.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

8 Het beste voor: donkere plekken

Een product voor de hardnekkigste plekken op je gezicht. De formule bevat salicylzuur om de huid te exfoliëren, hydroxyfenoxypropionzuur om melanine productie te vertragen en verdere pigmentatie te voorkomen, en ellaginezuur om verkleuring te helpen voorkomen. Breng dit product één of twee keer per dag aan in combinatie met SPF.

SkinCeuticals Advanced Pigment Corrector, €72, amazon.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

9 Het beste tegen: donkere plekken

Deze gel is ontworpen om om plekken die overblijven na acne aan te pakken. Bevat twee procent hydrochinon, een veelgebruikt ingrediënt dat littekens vervaagd, door melanine aanmaak te onderdrukken en verkleuring tegen te gaan.  

Proactiv Advanced Dark Spot Correcting Serum, €40, amazon.com

SHOP

Advertisement - Continue Reading Below

10 Het beste voor: donkere plekken

Dit serum, powered door twee procent hydrochinon, bevat glycolzuur tegen een doffe huid en dode huidcellen en het beter opnemen van ingrediënten. 

Murad Rapid Age Spot and Pigment Lightening Serum, €55, nordstrom.com

SHOP

Bron: Elle