The Walking Dead is nu zeven jaar out there, en waar het begon als succesvol, maar niche cultserie, is het inmiddels een mainstream fenomeen geworden. De kijkers zijn sinds 2010 verdriedubbeld en het is al vier jaar achtereen een van de meest bekeken tv-series.

Kortom: al heel wat mensen kijken naar en houden van The Walking Dead. Maar er is óók een grote groep mensen (nog steeds), die de serie nog niet heeft gekeken. Want laten we wel wezen: hoe vaak is een serie met zombies leuk? En hoeveel mensen hebben zin om naar beelden van gruwels te kijken die op zoek zijn naar hersenen omdat ze honger hebben? Niet ieders cup of tea, begrijpen we.

Maar! The Walking Dead is nog véél meer dan alleen z'n zombies, en ter ere van het ophanden zijnde zevende seizoen, zetten we zeven redenen op een rij waarom je toch echt óók aan de serie moet beginnen. Zelfs als je niet van zombies houdt.

youtubeView full post on Youtube

1. De vrouwelijke rollen zijn insane

We geven toe: de term strong female characters is wel een beetje uitgehold de laatste tijd, of in ieder geval heel veel in de mond genomen, maar voor The Walking Dead geldt de wat abstracte term wél. Laten we naar Melissa McBride's rol Carol kijken: een 40-jarige vrouw die in de show begon als schuchter slachtoffer van huiselijk geweld, maar zich inmiddels heeft getransformeerd tot een van de meest bad ass vrouwen in de serie. Zonder dat het actiehelderig wordt, want Carol is een van de meest complexe karakters.

Of dan Danai Gurira's personage Michonne - absoluut een vrouw die je naast je wil in een strijd tegen zombies - en Lauren Cohans Maggie, die een behoorlijke portie verlies heeft moeten verwerken maar nog steeds stoïcijns doorvecht. En zelfs iemand als Beth (gespeeld door Emily Kinney), die misschien fragiel en kwetsbaar overkomt, verrast je.

Ear, Hand, Revolver, Combat pistol shooting, Shooting, Practical shooting, Shooting sport, Gun barrel, Gunshot, Wrinkle, pinterest
Melissa McBride as Carol Peletier

2. De pilotaflevering is een van de allerbeste allertijden

Kijk, en da's fijn instappen in een serie. We hebben sinds Lost niet meer zó'n goede eerste aflevering van een serie gezien. Je herkent meteen de signatuur van regisseur Frank Darabont (die onder andere ook het fantastische The Shawshank Redemption en The Green Mile maakte). Hier alvast een stukje van de pilotaflevering, voor als je 'm nog niet hebt gezien:

3. Normale mensen zien veranderen in meedogenloze overlevers is op een gekke manier verslavend

Goed, we willen niet te veel parallellen trekken met Lost, maar een van de fascinerendste aspecten van The Walking Dead is het feit dat je normale mensen ziet die zich staande proberen te houden in hele abnormale omstandigheden. Het zorgt er namelijk voor dat elk karakter behoorlijk verandert gedurende de serie - dat is wat er ten slotte met je gebeurt als je je vrienden op dagelijkse basis ziet sterven en letterlijk moet rennen voor je leven. Toch is de ontwikkeling van elk karakter genuanceerd en begrijpelijk, en da's knap.

4. Letterlijk iedereen in de show is vervangbaar

En ja, dat is een goed ding! Veel shows kloppen zichzelf op de borst over het feit dat ze hun darlings kunnen killen, maar er zijn maar weinig show die het écht zo consistent doen als The Walking Dead. Vooruit, er zijn misschien een of twee karakters zonder wie de serie misschien moeilijk wordt - een stervende Daryl zou bijvoorbeeld wel tot een rel leiden. Maar als we kijken naar de afgelopen zes seizoenen, zou zelfs dát mogelijk zijn.

Hairstyle, Facial hair, Beard, Black hair, Moustache, pinterest
Andrew Lincoln as Rick Grimes

5. De cast is heel knap - en tegelijkertijd totaal gehavend

Ugh, niks irritanters dan overlevers die zogenaamd voor hun leven vechten met perfect haar en make-up die nog prima op de juiste plekken zit. Niet in The Walking Dead - gelukkig is de cast dan wel weer zo sexy, dat ze vet haar en de overall 'kan wel een douche gebruiken'-esthetiek heel goed kunnen hebben. Die echtheid van de dirt in de show zou trouwens iets te maken kunnen hebben met het feit dat de cast de actiescènes af en toe echt in heel tropische Georgia-temperaturen filmt.

6. De schurken zijn even complex als de helden

Kijk en daar houden we van, want we zijn geen negen meer. Of het nu een friend-turned-enemy is zoals Ricks beste vriend Shane, of een onversneden sociopaat zoals The Governor - de schurken zijn net zo complex als de helden.

7. Je gaat het leven opnieuw waarderen

Maar echt. Niks laat je meer #blessed en #grateful voelen dan elke week een uurtje kijken naar een brute, wrede apocalyps van zombies.

Van: ELLE US