Het is inmiddels zeven jaar geleden dat het laatste Harry Potter-boek verscheen, en ook al dénk je dat je alles over de tovenaarswereld weet; zodra je de boeken gaat herlezen, kom je toch weer achter details die je eerder nog niet waren opgevallen.

We hebben nog steeds geen idee hoe J.K. Rowling ooit de tijd heeft gehad zo detailrijk te schrijven - misschien is ze zelf een magisch wezen? We sommen de 11 beste plottheorieën op, die het einde met het begin linken, het begin met het einde, en alles ertussenin.

Maar eerst nog even dit:

***SPOILERS***

Je bent gewaarschuwd.

1. De eerste woorden die Sneep tegen Harry Potter zegt, hebben een dubbele laag.

Hij vraagt: 'Potter! What would I get if I added powdered root of asphodel to an infusion of wormwood?'

Tumblraar Tomhiddles legt de woorden zo uit:

'Volgens de Victorian Flower Language is "asphodel" ook wel uit te leggen als "My regrets follow you to the grave", terwijl alsem ("wormwood") staat voor afwezigheid, verbitterdheid en leed. Als je dat combineert, dan krijg je zoiets als: "I bitterly regret Lily's death".'

Woa.

2. Hedwig was eigenlijk de beschermheilige van dode kinderen. Tijdens Hedwigs uilenleven heeft ze hem daarom behoed voor de dood; pas toen Harry's uil in het laatste boek werd vermoord, kon Voldemort hem ook (eventjes) vermoorden.

3. In De Gevangene van Azkaban weigert professor Zwamdrift aan dezelfde tafel als Perkamentus te zitten, aangezien er al twaalf mensen zitten.

'I dare not, Headmaster! If I join the table, we shall be thirteen! Nothing could be more unlucky! Never forget that when 13 dine together, the first to rise will be the first to die!'

In De Orde van de Feniks, staat Sirius Zwarts als eerste op van zijn tafel waar dertien mensen aan zitten. Na de Slag om de Zeven Potters in De Relieken van de Dood, zijn er maar dertien die het tot Burrow redden. Lupin was de eerste die opstond om aan te bieden naar het lichaam van Dwaaloog Dolleman te zoeken - later is hij de eerste van de groep die sterft in de Slag om Zweinstein.

4. De Wemel-tweeling gooide in het eerste boek sneeuwballen naar Voldemort.

Way back inDe Steen der Wijzen, als Zweinstein wit ziet van de sneeuw, beschrijft het boek hoe Fred en George werden 'gestrafd voor het betoveren van verschillende sneeuwballen, zodat ze Quirinus Krinkel achtervolgden, stuiterend tegen zijn tulband'.

Wiens doodenge, halflevende gezicht zat er onder die tulband? Jep, die van Voldemort. Feitelijk gooide de Wemel-tweeling dus sneeuwballen naar Voldemorts hoofd. Ha!

5. In De Gevangene van Azkaban voorspelt professor Zwamdrift voor Harry Potter: 'I think I am right in saying, my dear, that you were born in midwinter?' Harry vertelt dat hij werd geboren in juli, waardoor het lijkt alsof ze het mis heeft.

Maar Voldemorts verjaardag was op 31 december, en zoals we in de Relieken van de Dood ontdekken: Harry is een van Voldemorts Gruzielementen. Kortom, het lijkt erop dat Zwamdrift de aanwezigheid van Voldemort al veel eerder voelde dan wij.

J.K. Rowling schreef het manuscript van een heel boek - met de hand - op een feestjurk

preview for J.K. Rowling Handwrote an Entire Book on a Party Dress

6. Perkamentus is de dood - als je een beetje thuis bent in de Harry Potter-fan-theorieën, dan ken je vast de theorie over de The Tale of The Three Brothers, waarin Perkamantus de dood representeert. Perkamentus was in het bezit van alle drie de Relieken van de Dood en hij begroette Harry zelfs als 'an old friend', wat ook aansluit bij The Thale of The Three Brothers.

Als dat nog niet magisch genoeg is; Voldemort past precies in het verhaal als de eerste broer, de machtigste tovenaar, Sneep als de tweede broer, de tovenaar die de vrouw verliest waar hij van houdt, en Harry als de derde broer, die schuilt voor de dood onder een onzichtbaarheidsdeken.

7. De ingang van Perkamentus' kantoor wordt beschermd door een grote vogel, en die vogel heeft veel meer betekenis dan je in eerste instantie zou opvallen. Als je inzoemt, zie je dat de vogel een griffioen is; en Perkamentus' deur létterlijk een griffioendeur.

8. Als Harry voor het eerst brandstof gebruikt in de open haard van de Wemels, loopt hij Verdonkeremaansteeg tegen het lijf, waarna hij in winkel Odius & Oorlof beland. Als je een echte Harry Potter-fan bent, weet je je vast nog te herinneren dat hij 'vluchtig rondkeek en in het voorbijgaan een grote, zwarte kast aan de linkerkant zag'.

Dit is dezelfde kast die Draco Malfoy later in De Halfbloed Prins gebruikt om de Dooddoeners naar Zweinstein te transporteren.

9. Ron en Hermelien waren voorbestemd om samen te eindigen, of ze het nu wilden of niet - zelfs hun Patronusdieren vonden dat. Jack Russel-terriërs werden gefokt als jachthonden om ongedierte zoals ratten, vossen, otters en dassen te bestrijden. De naam 'terriërs' betekent 'aardehond', omdat ze dassen en vossen in hun hollen joegen en otters richting water. Rons Patronusdier was een terriërs, die van Hermelien een otter - technisch gezien joeg hij dus altijd al op haar.

10. Uiteindelijk sterven de Sluipers in omgekeerde volgorde van hoe ze worden genoemd op de Sluiperskaart: Maanling, Wormstaart, Sluipvoet en Gaffel. De volgorde waarin ze stierven was James, Sirius, Peter en Remus.

11. Je denkt misschien dat het Duistere Teken er zo uitziet omdat het je doet denken aan Zwadderichs slang, of Sisselspraak, maar is je ooit opgevallen dat het bijna hetzelfde beeld is als de basilisk die uit De Geheime Kamerverrijst?

From: Sugarscape

Van: Cosmopolitan UK