Cd-tip: Special Edition Achtung Baby van U2

Achtung! Het befaamde album van U2, Achtung Baby, bestaat twintig jaar en werd daarom in een vernieuwde, speciale editie gegoten.

Meest gelezen

In 1991 was-ie daar: Achtung Baby van U2, mét spectaculaire cover van Neerlands trots Anton Corbijn. Een Grammy Award, fameuze verkoopcijfers en twintig jaar later blijkt het plaatje nog steeds één van de beste albums van U2, dus dat is wel een feestje waard.


Muziektip: soulzangeres Ntjam Rosie >


HAPPY ANNIVERSARY BABY
Zie daar de Achtung Baby (20th Anniversary Edition). De U2-archieven werden afgestoft en daarbij kwam tal van niet eerder uitgebracht materiaal naar boven. Dat wilde de band de fans natuurlijk niet onthouden en daarom zijn er nu vijf verschillende versies van het jubilerende album gelanceerd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De zogenaamde Uber Deluxe Box bevat zelfs zes audio cd’s, vier dvd’s, een boek, speciaal artwork van Anton Corbijn, vinylsingles, stickers, een magazine en badges. Geinig: in de bomvolle box zit ook een replica van de zonnebril die Bono tijdens de Achtung Baby-tour droeg. Da’s niet mis.


FROM THE SKY DOWN
De plaat Achtung Baby zorgde voor zo’n flinke verandering in de groep dat hiervan een documentaire – genaamd From The Sky Down – werd gemaakt door de Oscar-winnende regisseur Davis Guggenheim. Wat je kunt verwachten? Ongezien archiefmateriaal, interviews met de bandleden en opnamesessies. De film opende onlangs het Toronto International Film Festival en de dvd ligt nu al in de schappen.

Meest gelezen


Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de trailer van From The Sky Down...