Cd-tip: Will and the People

Eindelijk! Het debuutalbum van Will and the People ligt vanaf vandaag in de (digitale)winkelschappen.

Meest gelezen

Eén van de (redactie-)favorieten van Lowlands 2011 en de voorgaande editie van London Calling: Will and the People. Will Rendle, James Keo, Jim Ralphs, Charlie Harman en Jamie Rendle – de laatste aanwinst van de band – timmeren sinds 2010 hard aan de weg, en met succes. Het vijftal uit Brington (een dorpje ten westen van Londen) heeft ondertussen al over de hele wereld getoerd en brengt nu dan eindelijk de debuutplaat Will and the People uit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Geïnspireerd door o.a. Bob Marley en zijn Wailers, Radiohead, Supertramp, The Doors, The Police en Jerry Lee Lewis zorgt de band voor een goed staaltje zomerse reggae poprock, met een flinke dosis ska. Zoals de meeste reggaeknallers gaat hun muziek over liefde en angst, maar het meest zorgen de nummers van Will and the People ervoor dat we onbezorgd kunnen dansen. En hoe. De live-reputatie van de jonge heren liegt er niet om.

Meest gelezen

 

Deze festivals mag je niet missen deze zomer >

 

HEAVY CHILLED
Wars van de muziekindustrie hebben ze in hun studio in Londen het album zelf geproduceerd. Dus luidt de zomer in met ‘heavy chilled’ nummers als Salamander, Lion In The Morning Sun en Trouble Pro. Op repeat graag.

 

Will and the People maakt Pinkpop dit jaar onveilig op 26 mei en Festival Mundial in Tilburg op 16 juni. Check voor meer info www.willandthepeople.com.

 

Nog zo’n fijne zomerplaat: Small Hours van Marbert Rochel >

 

WILL AND THE PEOPLE - LION IN THE MORNING SUN