De dansvloer op met La Roux

Terug in de ether: La Roux – het elektrofenomeen komt na vijf jaar met een nieuw album Trouble in Paradise. En trouble in paradise it was

Meest gelezen

Het is een tijdje stil geweest rondom de Britse zangeres Elly Jackson, aka La Roux. In 2009 bracht ze haar titelloze debuutalbum uit, met daarop de knaller van een hit Bulletproof. La Roux ging op tour, reisde de wereld over, werkte samen met andere muziekhelden en ging er zelfs met een Grammy Awards vandoor in 2011 voor ‘Best Electronic/Dance Album’.

TROUBLE IN PARADISE
Het leek La Roux voor de wind te gaan, totdat de synthpop-zangeres te kampen kreeg met issues als onzekerheid. In een interview met The Guardian liet ze weten dat de uitgebreide tournee van haar beduutalbum haar had uitgeput. Elly was onzeker geworden, merkte dat ze niet voorbereid was op de roem en ze verloor ook nog eens haar stem. La Roux annuleerde haar tour om tot rust te komen en stapte uit de schijnwerpers om te werken aan nieuw materiaal. De start van Trouble in Paradise.

Advertisement - Continue Reading Below

Tijdens Coachella 2013 stond de roodharige cyberdiva weer op de bühne en verraste fans met nieuw werk, maar daarna verdween ze weer uit de spotlights... Later werd bekend dat Ben Langmaid, haar oude maatje, producer en medewerker van La Roux, het muziekproject had verlaten vanwege artistieke verschillen.

COMEBACK
Tegenslag na tegenslag, maar 2014 lijkt dan echt de comeback van La Roux te worden! Voor haar nieuwe album liet ze zich inspireren door Grace Jones en Tom Tom Club, met als resultaat een vintage sound doordrenkt met synthpop en sixties disco-invloeden. Een op en top La Roux-album, maar een stuk volwassener en tijdlozer, met een tropical twist. (De 26-jarige verbleef op Jamaica tijdens haar time out.)

Meest gelezen

Inmiddels zijn er drie nummers verschenen: Let Me Down Gently, Uptight Downtown en Tropical Chancer. Trouble in Paradise verschijnt deze maand op 21 juli. Luister hieronder naar ’n voorproefje van La Roux’ nieuwe langspeler met Let Me Down Gently.

Het klinkt ons als muziek in de oren: ook alt-J brengt dit jaar nog een nieuw album uit >

 
(cover van Trouble in Paradise)