Clip Lady Gaga in de ban

Amerikaanse tv-zenders en MTV zijn zich het leplazarus geschrokken van de videoclip van de single Telephone. De video wordt niet uitgezonden, vanwege het vele naakt, de scheldwoorden en de lesbische zoenscène.

Lady Gaga en Beyoncé sieren al een tijdje de hitlijst met de single Telephone. Vorige week donderdag kwam de bijbehorende clip uit en daarin schijnen nogal heftige dingen te gebeuren.

 

De clip is het vervolg op Paparazzi - waarin Gaga haar vriend vermoord. Gaga zit voor straf naakt in de gevangenis, maar haar flamoes is echter weggepixeld. Dus tot zover niets schokkends.

 

Leuk is wel dat Gaga met deze scène probeert af te rekenen met het gerucht dat ze een man of misschien wel tweeslachtig zou zijn. Een van de bewaaksters zegt, na het aanschouwen van het naakte lichaam: 'I told you she didn't have a dick'.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier ons interview met Lady Gaga. En koop het aprilnummer van ELLE voor een interview met Lady Gaga & Cindy Lauper over M.A.C's Viva Glam-campagne.

 

Na deze scène volgen er inderdaad nog wel wat dansende en/of vechtende/vreemd krioelende halfontklede lichamen en oké, er wordt hier en daar ook wat gescholden en wat speeksel uitgewisseld. Het is in ieder geval iets teveel van het goede voor de Amerikanen en daarom is de clip verbannen van Amerikaanse tv-zenders.

 

Wij kunnen er wel mee leven, mede omdat het geheel verder één grote, hysterische modeshow is met futuristische stukken van o.a. McQueen, Viktor & Rolf en Armani. Het tofste item? Een statement van een zonnebril van haar eigen label Haus of Gaga, gemaakt van brandende sigaretten (foto).

 

Anyway, oordeel zelf! Kan deze clip wel of niet door de beugel?

 

LADY GAGA & BEYONCÉ - TELEPHONE