ILJA s/s 2016 Haute Couture collectie: warrior-achtig en koninklijk chique

Een compliment aan de moderne vrouw.

Meest gelezen

Het was het tweede seizoen dat Ilja Visser als member invitee op de officiële kalender van het Chambre Syndicale de la Haute Couture prijkte en de vierde keer dat ILJA haar couture collectie in Parijs showde. Dat is nogal wat, want er gaat een lang proces aan vooraf voordat je wordt toegelaten tot de officiële catwalk-schedule van Parijs Fashion Week.

Het défilée van ILJA’s spring/summer 2016 Haute Couture collectie ‘ASSIMILA’ in het Palais Vivienne was een ode aan eigentijdse vrouwelijkheid. Ilja wilde een meer vrouwelijke kant toevoegen aan haar kenmerkende stijl – sculpturale ambachtelijke couture met een moderne twist – door middel van zachtere vormen, texturen en kleuren. En dat ziet er zo uit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

 

ILJA Haute Couture spring/summer 2016

‘ILJA is een compliment aan de moderne vrouw. We zijn professionals, echtgenotes, moeders, vriendinnen, begaafd met talenten en vol dromen om te verwezenlijken, en dat allemaal te midden van een storm aan hormonen en in een wereld die bij tijden vol waanzin lijkt. Ik wil dat vrouwen ‘unapologetic’ zijn; levend vanuit hun eigen kracht en comfortabel met hun eigen schoonheid.’ Aldus Ilja Visser.

Benieuwd hoe het maken van een Haute Couture collectie tot stand komt? Kijk dan vooral even naar dit filmpje van het atelier van Ilja Visser:

 

Haute Couture spring/summer 2016: vouwen met Viktor & Rolf.