Waarom de teckel de meest modische hond ooit is

Een ode aan de wienerdog.

Meest gelezen

Dachshund, wienerdog, Takkie-hond, sausage dog; de teckel gaat wereldwijd onder veel verschillende namen door het leven. Het ras bestaat al eeuwen, maar is - hoe leuk ik hippe frenchies en mopsen (hoi Willem!) ook vind - als het aan mij ligt immer de meest modische hond geweest.

En nee - want ik hoor je denken - ik vind níet dat een hond een accessoire is. Verre van. Een hond is je beste vriend, altijd trouw en een kameraad voor het leven (of nou ja, zo lang dat van hem mag duren dan). Maar je kiest een hond toch óók een beetje uit op smaak. En de looks van dit ras hebben me altijd gefascineerd. Dat lange lijf, die veel te korte pootjes, die enorme oren. God moet na het scheppen van de teckels voorouders toch flink de slappe lach hebben gehad na het bekijken van zijn eigen creatie.

Advertisement - Continue Reading Below

Precies dat buitenproportionele lichaam is waarom de teckel het ook goed doet op truien, wanten, oorbellen en meer van dat al. Want omdat niet iedereen een teckel kan betalen/kan verzorgen/erdoor gedrukt krijgt bij partner danwel huisgenoot, is het nou juist zo leuk dat je de meest modische hond ook gewoon kunt representen met kleding en accessoires. Welke andere hond kan nou op de voorkant van een trui beginnen en op de achterkant eindigen?

Meest gelezen

Wie al láng wisten dat er niets boven een wiener gaat zijn Viktor & Rolf. Hun oogappel Zwaantje was al meer dan eens de ster in Viktor & Rolf-films...

... en twee jaar terug werd Zwaan nog 24 uur gevolgd voor het dierennummer van onze Hearst-collega's van Harper's Bazaar, waarvan deze fijne teaser werd gemaakt:

Advertisement - Continue Reading Below

Maar ook onder celebs heb ik medestanders. Meet Devon Huntington-Whiteley:

From Puppydog with love.. #HomeSweetHome #Devon ❤️🐶

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

En Lettice, de dachshund van lifestyleblogger Sasha Wilkins (aka Liberty London Girl) die al gauw zijn eigen Instagram-account kreeg, 'mainly because my own was in danger of becoming 100% sausage'. Aldus Sasha. Snap ik.

Goodnight from me and my human #puppybliss

A post shared by Lettice (@lovelylettice) on

Advertisement - Continue Reading Below

En zie hier Josh Duhamel en Fergie met één van hun teckels aan de (iets te snelle, mind de korte pootjes!) wandel:

Adele met haar vliegende hond:

Toronto, ON / Air Canada Centre / Oct 6

A post shared by Adele (@adele) on

Ashley Olsen en haar wienerhund:

Maar ook dachshunden zelf zijn dankzij social media ware celebrities. Mag ik je voorstellen aan Crusoe the dachshund? Het beest is een hitkanon op YouTube, heeft al een New York Times bestseller op zijn naam en werkt momenteel aan boek nummer 2.

Meest gelezen

En ook de teckel van ontwerper Thom Browne, Hector Browne, komt met zijn Insta-account al aardig in de buurt van het aantal volgers van zijn beroemde baas.

... good morning ...

A post shared by Hector Browne (@hectorbrowne) on

Maar de allergrootste ster - mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we zeggen - is ELLE's hoogsteigen ruwharige teckel Mozes. (Oke, feitelijk van creative director Esther, gevoelsmatig van ons allemaal.) Een half jaar oud is-ie, maar zijn posing skills zijn al on fleek, zo getuige de cover van ons hagelnieuwe novembernummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt.

Je reinste blue steel, of niet dan?

I rest my teckel case. Who's with me?