Een ode aan de witte bloes

Eigenlijk het enige dat je nodig hebt in je leven.

Meest gelezen

Als het op je garderobe aankomt, heb je eigenlijk maar een paar basisbehoeftes: een goede jeans, trenchcoat (waar we eerder al een ode aan schreven), leren jack, een knaller van een colbert, basic T-shirts en natuurlijk de moeder van alle basisstukken: het witte overhemd.

Eureka!

Weinig aankopen die zo'n eurekamoment uitlokken als het vinden van die ultieme witte bloes. Ik kan het weten, want ik zoek al jaren. Je weet wel, de bloes die ruim zit, maar niet te ruim. Met een goede boord, mooie knopen, fijne manchetten en net de goede lengte. Vancrispy materiaal dat niet synthetisch is maar ook niet te veel strijkwerk behoeft. Ja het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. (En voor al die mensen die heel toevallig de perfecte bloes in hun vaders/broers/vriendjes kast vinden: leuk voor jou zeg.)

Advertisement - Continue Reading Below

Wat zo fijn is aan een wit overhemd is dat de keuze echt reuze is. Kies voor een kort model, of een langere, over-de-bil-variant zoals Mary-Kate Olsen. Draag er een korset over net als Bella Hadid, of juist klassiek zoals Kendall Jenner en Ashley Olsen.

Ga voor een hagelwitte variant (zal je net zien dat je rode wijn morst, lekker Floddertje) of voor een offwhitelook. Een strak gesneden model, of juist met opvallende pofmouwen of uitlopende mouwen. Knoopjes open, knoopjes dicht; mouwen opgerold, mouwen omlaag. Sexy, stoer, vrouwelijk, mannelijk (mogen die hokjes nog eigenlijk? #sire), serieus, nonchalant, klassiek, kek, wijd, strak. Wat jij wilt.

Meest gelezen

Het allerfijnste van zo'n overhemd is namelijk dat hij multi-inzetbaar is. Kijk maar even mee en mocht je helemaal geïnspireerd zijn scoor dan hier een kek exemplaar.

Kendall draagt hem eigenlijk als de ultieme klassieker, op een goede jeans met een je-ne-sais-quoi-hoofd erboven. Let ook even op de koorddetails.

Kendall Jenner

Bella doet lekker gek, met kinky corset.

Bella Hadid
Advertisement - Continue Reading Below

Helemaal in het wit kan ook, maar dan wel met kekke stappers.

Streetstyle

MK rockt een langere versie van de bloes.

Mary-Kate Olsen in lang, wit overhemd
Advertisement - Continue Reading Below

Tweelingzus Ashley houdt het liever op het klassieke model.

Ashley Olsen in wit overhemd
Meest gelezen

Met pofmouwen, voor de schattige look.

Streetstyle

Onder een herenpak, zoals dit model in de show van Alexa Chung.

Lili Sumner in de collectie van Alexa Chung

Of met een pyjama-achtige nonchalance in offwhite.

Streetstyle

Alexa boort een boordsieraad door het beeldige kraagje als kers op de taart.

Alexa Chung

Ook altijd goed: het witte T-shirt >

Meer klassiekers vind je in onze Shop >>