​Als bandshirts in de mode zijn, hoe reageert mode dan?

​De bandshirt-battle neemt nu wel heel extreme vormen aan.

Meest gelezen

Dat bandshirts in de mode zijn, zover was wel duidelijk. De T-shirts van Kanye West, Justin Bieber en zelfs Zayn Malik en Skepta vonden hun weg van trouwe fans naar modeliefhebber. Lees hier nog even hoe.

Ondertussen was er op de straat iets anders aan de gang. Niet alleen werd het heavy metal-shirt veelvuldig gesignaleerd, jaren negentig-T-shirts met daarop populaire figuren uit film (Titanic) en muziek (Tupac, Wu-Tang Clan) verwierven in rap tempo een cultstatus.

Advertisement - Continue Reading Below

En we hoeven niet uit te leggen hoe Vetements eigenhandig verantwoordelijk was voor de terugkeer van het shirt met opdruk in de modeland.

Tot zover de voorbeelden, want nu gebeurde dit. Het Franse label Modern Man nam de bovenstaande gegevens in zich op en dacht waarschijnlijk: wat zou nou het kersje op de taart zijn? Wat is nou de meest logische edoch meest ironische vervolgstap op het modieus geworden bandshirt?

Meest gelezen

Nou, een bandshirt met daarop de vier meest toonaangevende ontwerpers van het moment; Demna Gvasalia (Vetements en Balenciaga), Gosha Rubchinskiy, Rick Owens en Phoebe Philo (van Céline).

Demna Gvasalia, Modern Man
Gosha Rubchinskiy, Modern Man
Rick Owens, Modern Man
Phoebe Philo, Modern Man

Hebben jullie nu ook het idee dat deze op-bandshirt-geïnspireerde-modieuze-T-shirts-met-daarop-vier-cultontwerpers de modecirkel rond maken? Wij namelijk wel.

Voor alle haters op de modernisering van het bandshirt: als ironie zijn intrede doet, is de trend op zijn hoogtepunt en daardoor al bijna op zijn retour. Even wachten dus voordat het modevolk zich weer op iets anders richt.

*Haalt diep adem.*