We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan
Met deze accessoires hoef je nooit meer op zoek naar die bar die wél matcha thee verkoopt
Want je kunt het dan gewoon zelf thuis maken. 🙌
We zullen je onthouden van een ingewikkeld technisch verhaal over waar matchapoeder vandaan komt en hoe het wordt bewerkt - maar dat het lekker is, daar is een groot gedeelte van de wereldbevolking het over eens. Toch is matcha nog niet in de Nederlandse horeca doorgedrongen. Althans, niet overal; zeker in niet-grootstedelijke gebieden is het flink zoeken. We geven je de beste matcha-accessoires, zodat je de drank voortaan gewoon thuis kunt maken; en aangezien we dan toch groen bezig zijn, stoppen we er gelijk wat mooie groene kledingwaar tussen.
Stappenplan zelf matcha maken
Stap 1
Schep een tot twee bamboelepels matchapoeder in je kom en stamp de poeder zachtjes aan met je matchaklopper; hierdoor gaat het straks beter schuimen.
Stap 2
Voeg ongeveer 75 ml heet water toe. Gebruik geen kokend water: dat tast de zachte smaak van matcha aan. Je kunt het beste water van 75 tot 80 graden gebruiken.
Stap 3
Klop de matcha! Doe dit in een 'M'-beweging (of 'W'-beweging, net hoe je 't bekijkt) en ga door tot je een lichtgroene schuimlaag hebt.
Stap 4
Je matcha is klaar! Drink 'm direct uit de kom, of schenk in je favoriete kopje. Enjoy!