J.K. Rowling reageert op de geruchten over nieuwe Harry Potter-films

Komt die Harry Potter and the Cursed Child-trilogie er nou wel of niet?

Meest gelezen

Afgelopen vrijdag was daar het mogelijk prachtige nieuws: er zouden details gelekt zijn over een nieuwe Harry Potter-filmtrilogie, die gemaakt zou worden rondom het Cursed Child-verhaal. Précies het goede nieuws dat we nodig hadden op de dag dat Donald Trump zich president van Amerika mocht gaan noemen:

GIF
Advertisement - Continue Reading Below

Maar... we moeten je nu teleurstellen. Hoewel het nieuws leek te komen van een zeer goed ingelichte Hollywood-bron, laat J.K. Rowling nu weten dat er (nog) geen plannen zijn voor een Harry Potter and the Cursed Child-filmtrilogie. Is dat even balen. De schrijfster twittert:

Meest gelezen

En, om het nog even te verduidelijken:

Yep. Wij. Nu:

GIF
Advertisement - Continue Reading Below

Een woordvoorder van Warner Bros. laat daarnaast aan Mail Online weten:

'Harry Potter and the Cursed Child is a stage play, with no plans for there to be a film.'

Klein sprankje hoop dat we je tóch mee willen geven: J.K. Rowling ontkende vlak voor het uitkomen van het Harry Potter and the Cursed Child-toneenstuk én -boek óók dat ze er zouden komen. En na alle buzz die er afgelopen weekend rondom dit gerucht is ontstaan, gokken wij zo dat filmbazen zich wel even achter de oren gaan krabben.

De originele castleden, Rupert Grint, Emma Watson en Daniel Radcliffe hebben het Cursed Child-toneelstuk wel allemaal in West End bekeken, dus het voorwerk is alvast gedaan:

Wij zeggen: maken die films.

Ondertussen kunnen wij ons alvast gaan verheugen op de Harry Potter-expo die volgende maand in Utrecht van start gaat. Acteurs James en Oliver Phelps (Fred en George Wemel) openen de tentoonstelling in Nederland op 11 februari, dus dat is alvast een fraai warmhoudertje voor Potter-fans.

Dit is waarom Emma Watson weigerde deze Disney-prinses te spelen >