Cd-tip: Die Antwoord

Een beetje vreemd maar wel lekker. Vandaag ligt het debuutalbum $O$ van de Zuid-Afrikaanse Die Antwoord in de winkels.

Afgelopen zomer kon je bijna niet om het trio Die Antwoord heen. Gewoon al omdat deze groep – hoe zeggen we dit aardig – zeer opvallend is en van white trash cult maakte. Daarbij stond het trio afgelopen zomer o.a. op Pukkelpop, Sziget, Lowlands en in Trouw Amsterdam. Iedereen die ze live heeft gezien, snapt waarschijnlijk precies wat we bedoelen.

 

HET ANTWOORD
De rap/rave sensatie uit Kaapstad deed (doet) stof opwaaien door hun controversiële teksten, agressieve gedrag in clips, rare uiterlijkheden, explosieve live optredens en het feit dat iedereen dacht dat de act een soort viral was voor het WK 2010, Puma of Jägermeister…

Advertisement - Continue Reading Below

 

Oke, een beetje vaag allemaal, maar dat zijn frontman Ninja, frontvrouw Yo-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek ook een beetje. Toch is hun muziek stiekem best lekker. Die Antwoord (Afrikaans voor Het Antwoord) rapt en zingt in het Engels/Afrikaans, dus je pikt woorden als ‘Moederfok it’, ‘Ons party nou mos nou lekker!’ en ‘Hellow al my liewe maatjies’ er zo tussenuit.

 

$O$
Maar nu is er dan het debuutalbum dat, dankzij de aparte mix van grappige hiphop teksten, de piephoge stem van Yo-Landi Vi$$er en vuige rave beats en electro beat, best eens verslavend zou kunnen zijn. Je koop $O$ o.a. via bol.com.

 

Plus: 18 november staat Die Antwoord in de Melkweg in Amsterdam! Zin in een avondje hiphop/electro? Koop hier die tickets >

 

DIE ANTWOORD - ZEF SIDE