Tip: Indiestad 2012

Tien dagen lang muzikaal vertier in onze hoofdstad! Van 14 tot en met 23 mei organiseert Paradiso wederom Indiestad, op verschillende podia in Amsterdam.

‘Indie’, daar draait het allemaal om. Inmiddels een breed verspreide term in de muziekwereld: onafhankelijk, afkeer van het commerciële, voorliefde voor experimenteren... De term is een beetje verwarrend, maar denk je aan indie of indierock, dan denk je al snel genoeg aan goede bands, lekkere muziek, gitaren, cult en meer.

 

VERS TALENT
En daar komt Amsterdam om de hoek zeilen. Want onze hoofdstad is een poel aan creativiteit, muziek en kunst, en voor veel opkomende acts een springplank naar Europees (en wereldwijd) succes. 1 1 = 2, dus. Vanaf maandag 14 mei kun je dus ‘los’ wat betreft (nieuw) muzikaal talent. Wat te denken van: The Hundred In The Hands, Anne Soldaat, Bombay Show Pig, Blaudzun, Grimes, Roken is Dodelijk, Woodkid, We Were Evergreen, The Magnetic Fields, Maïa Vidal… eigenlijk te veel om op te noemen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook de lente-editie van London Calling maakt deel uit van Indiestad >

 

INDIESTAD 2012

Helaas zijn passe-partouts voor Indiestad al uitverkocht, dus scoor als de wiedeweerga kaartjes voor één van de acts van het muziekfestijn. Check www.indiestad.nl en www.paradiso.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

 

De tien locaties van Indiestad zijn dit jaar: Paradiso, Bitterzoet, OT301, De Balie, Studio K, People’s Place, De Duif, Amstelkerk, Vondelkerk en Hotel de Goudfazant.

 

Ook Charlotte Gainsbourg komt, als onderdeel van Indiestad, naar poptempel Paradiso >