Kate Bush is back!

En dat vieren we met een mini-ode (headphones AAN).

Meest gelezen

Na een videoclipstilte van ruim tien jaar heeft de excentrieke zangeres een nieuwe video (plús live-opname) uitgebracht van haar toenmalige hit And Dream of Sheep. Het originele nummer is afkomstig van haar succesvolle album Hounds of Love uit 1985. De Engelse muzikante lanceert de clip in de week waarin ook de concertregistratie Kate Bush and the K Fellowship: Before the Dawn uitgebracht wordt.

Advertisement - Continue Reading Below

Bekijk de clip hieronder (en scroll ook vooral even verder voor onze persoonlijke top drie van Bush' oude hits!):

Meest gelezen

Leuk weetje: tijdens de opnames van de clip raakte Bush lichtelijk onderkoeld na de eerste opnamedag. Na een dag rust hervatte de crew de opnames in het zwembad, wat resulteerde in een nog authentiekere performance van de zangeres – ze zong het nummer al dobberend in het water opnieuw live in.

Kate Bush' comeback

De concertregistratie Before the Dawn verschijnt vrijdag (25 november), met daarop opnames van de comebackoptredens die ze in 2014 gaf. Bush deed in dat jaar 22 keer Eventim Apollo, Hammersmith in Londen aan. Een collectorsitems; drie schijfjes vol met live audio. Je scoort het live album via haar site (cadeautip!).

Om vast in de stemming te komen: dit is de top 3 van uw lieftallige ELLE.nl-redactieleden – in willekeurige volgorde – Running Up That Hill, Babooshka en The Man With The Child In His Eyes.

Ook op repeat: dé 3 must-have albums van het moment >