Triest nieuws: George Michael is overleden

De iconische zanger was 53 jaar.

Meest gelezen

Verdrietig nieuws. George Michael, zanger en icoon, is overleden. Hij is 53 jaar geworden.

Volgens een statement van zijn agent is hij 'vredig thuis gestorven' in het Engelse Oxfordshire. De doodsoorzaak is (nog) niet bekend, maar volgens de politie waren er geen verdachte omstandigheden.

George werd geboren in 1963 als Georgios Kyriacos Panayiotou in Noord London. Hij werd wereldberoemd als één helft van het popduo Wham! in de vroege jaren tachtig met hits als 'Club Tropicana', 'Wake Me Up Before You Go-Go' en natuurlijk 'Last Christmas'.

Advertisement - Continue Reading Below

In 1984 scoorde hij als solo-artiest zijn eerste grote hit met 'Careless Whisper'. Zijn eerste solo-album Faith leverde hem eind jaren '80 onder andere een Grammy op. George verkocht met Wham! en solo wereldwijd meer dan 100 miljoen albums.

Meest gelezen

Nadat hij in 1998 werd gearresteerd door een undercover agent in een openbaar toilet in Beverly Hills voor een 'oneerbare daad', kwam George uit de kast. Het maakte het incident het onderwerp van zijn clip 'Outside' en werd daarmee een icoon voor de LGBTQ-gemeenschap.

Sinds de jaren '90 kwam de zanger regelmatig in het nieuws met persoonlijke problemen, veelal gerelateerd aan drugsgebruik.

Het vreselijk trieste nieuws dat laat op Eerste Kerstdag bekend werd, heeft veel reacties losgemaakt. Veel celebs lieten op Twitter weten geschokt te zijn door zijn overlijden:

Advertisement - Continue Reading Below

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Veel fans refereren op social media aan de kerstklassieker 'Last Christmas':