Heb je last van nagels die snel afbreken? Dat kan. En het opmerkelijke: het kan aan twee compleet tegenovergestelde problemen liggen. Je nagels kunnen namelijk té gehydrateerd zijn of juist té droog. Maar wat is nou precies de oorzaak van brekende nagels en wat is er te doen tegen nagels die breken? We hebben het antwoord voor je gevonden en weten precies hoe je het moet oplossen. Lees snel verder om dit probleem te voork0men.

Gespleten nagels

Je nagels kunnen op twee manieren breken. Je hebt verticaal splijtende nagels en nagels die splijten in de lengte. Wat de oorzaak is van de twee? We leggen het je uit.

Verticaal splijtende nagels

Je nagels splijten vertitaal? Je bent niet de enige. Een nagel bestaat uit drie nagelplaten. Als je de nagels knipt komt er druk op deze drie lagen te staan waardoor deze los van elkaar raken en dus splijten. Bij verticaal splijtende nagels zie je vaak bobbeltjes of groeven in de nagels ontstaan (ook wel 'washboard nails' genoemd), dit komt vaak voor bij een groeistoornis van de nagel of een ontsteking. Een goed idee is om er dan een specialist naar te laten kijken.

Nagels die splijten in de lengte

Nagels die splijten in de lengte, ofwel horizontaal splijtende nagels, hebben vaak te maken met invloeden van buitenaf en het feit dat je wat minder sterke nagels hebt. Daar kun je gelukkig veel tegen doen.

Wat kun je doen aan brekende nagels?

De oorzaak waarom je nagels snel breken komt vaak van buitenaf. Het kan zijn dat je te vaak en te snel van gellak wisselt, of dat je nooit een goede bescherming onder je nagellak aanbrengt. Klinkt je wellicht al wel bekend in de oren. Maar wist je dat gespleten nagels ook kunnen ontstaan door het handen wassen? En zeker nu je tijdens de coronacrisis vaker en grondiger met je handen in het zeep zit, kunnen je nagels hieronder gaan lijden en uitdrogen. Zorg er dan ook voor dat je je handen geregeld insmeert met een crème. Maar, wel met mate, want wanneer je je nagels namelijk té veel insmeert, kunnen ze te zacht worden en breken ze ook sneller af. Het is een fine line, kortom.

Nagelverharder

Blijven je nagels zwak en scheuren ze snel af of breken je nagels zelfs in laagjes? Als je nagels afbreken in laagjes, is het wellicht handig om een nagelverharder in te slaan, zoals deze van Herôme. De nagelverharder zorgt ervoor dat je nagels binnen een maand sterker worden en kan ook als een beschermende basecoat worden gebruikt. Twee vliegen in één klap. Herhaal de kuur met de nagelverharder een paar keer per jaar, en je zult zien dat je nagels een stuk minder snel zullen splijten.

Nagelverzorging

Verzorg je nagels net zo goed als de rest van je lichaam. Smeer ze dus geregeld in, vooral voor het naar bed gaan, en vijl ze regelmatig voorzichtig. Vijlen is zachter dan met een nagelknipper in de weer gaan, dus kies hier bij snel scheurende nagels liever voor.

Alles wat je wil weten over acrylnagels >

Vitamines voor sterkere nagels

Hoewel snel brekende nagels vaak door invloeden van buitenaf komen, kun je het probeem wel van binnenuit bestrijden. Zo zijn er verschillende vitamines te koop, die je nagels een gezondheidsboost kunnen geven. Zo zorgt vitamine C voor gezonde nagels, maar kun je ook collageen - in poedervorm bijvoorbeeld - tot je nemen voor sterkere nagels.

Vermijd nagellakremover met aceton

Nagellakremover met aceton mag de klus dan snel klaren, je nagels zijn er allerminst blij mee. Ga dus op zoek naar een nagellakremover waarin geen aceton zit, aangezien dit je toch al breekbare nagels snel doet uitdrogen. Extreem broze nagels kunnen door aceton zelfs geel uitslaan, en dat wil je natuurlijk al helemaal niet.

Gellak verwijderen? Zo doe je dat gewoon zelf thuis met aceton >

Zo maak je een gebroken nagel weer heel

Een gebroken nagel fixen? Daar zijn verschillende, slimme manieren voor. Kijk maar eens.

De theezakjes-methode:

youtubeView full post on Youtube

Je nagel fixen met lijm:

De nepnagel:

De gel-methode:

Je nagel maken met poeder: