5 goede redenen waarom ketchup overschat is

Gezonder dan mayonaise? Dacht het niet...

Meest gelezen

Per jaar wordt er meer dan 600 miljoen euro aan ketchup verdiend; kortom, we houden allemaal van de zoete, rode saus. Des te meer omdat de keuze tussen mayonaise en ketchup simpel lijkt; ketchup is een stuk gezonder, want van tomaten gemaakt. Maar! Zó gezond is ketchup nu ook weer niet. Cosmopolitans Lindsay Funston kan ketchup inmiddels niet luchten of zien - we delen haar 5 redenen.

1. Een theelepel ketchup bevat meer suiker dan een chocolate chip cookie

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

Een theelepel ketchup bevat 3,7 gram suiker. Jep; da's meer dan een chocolate chip cookie. In een fles van een halve liter zitten omgerekend 45 (!) klontjes suiker.

2. Álles gaat smaken naar ketchup

Het maakt niet uit waar je het overheen gooit; ketchup is zo'n overheersende smaak, dat het alles hetzelfde doet smaken.

3. De textuur is eigenlijk niet echt om over naar huis te schrijven

Mayonaise? Zacht en romig. Mosterd? Een beetje silky. Ketchup? Eh... tja. Flubberig. En als je de fles niet goed schudt, krijg je eerst een plasje water cadeau.

4. Het komt o v e r a l bij

 

Ook bij een hotdog. Hotdog eet je oorspronkelijk met mosterd; niet met ketchup.

5. De geur

Eet iemand mayonaise? Geen probleem. Maar kétchup, oef. De geur blijft in een straal van 5 meter penetrant hangen en zelfs ná het eten ruik je nog dat iemand ketchup heeft gegeten.

Bron: Cosmopolitan