Dit is waarom Prins Harry en Meghan Markle wél elkaars hand vast mogen houden

En Kate Middleton en Prins William niet.

Mocht je de afgelopen vijf jaar niet bezig zijn geweest met het volgen van Kate Middleton en Prins William, dan vertellen we je bij dezen: ze houden haast nooit elkaar handen vast.

Prins Harry en Meghan Markle, daarentegen, verschenen afgelopen week samen out in the open, waar ze lieflijk elkaars hand vasthielden. Sterker nog, we konden de twee zelfs betrappen op een kus, iets wat je bij Prins William en Kate Middleton niet zomaar zal zien gebeuren.

Advertisement - Continue Reading Below

Waarom? Protocol; alles draait bij de koninklijken, uiteraard, om protocol.

Ten eerste zijn Kate Middleton en Prins William zichtbaarder, en moeten ze zich daarom kuiser gedragen. Omdat Kate en William straks op de troon zullen plaatsnemen, worden ze continu onder de loep gehouden. Enig improper gedrag is dus uit den boze, want het imago van het koningshuis moet smetteloos blijven.

Afbeeldingsresultaat voor gif kate middleton prince william

Ten tweede zijn Kate Middleton en Prins William op publieke evenementen officieel aan het werk, in tegenstelling tot Prins Harry en Meghan Markle. Het is Kate en Williams baan om naar openingen, diners en andere officiële events te gaan, omdat ze dus de eerste in rij zijn om straks de troon over te nemen en dus de koningin representeren. Prins Harry is pas zesde in lijn, en is dus niet 'aan het werk'. Pas als Kate en William naar een onofficieel evenement gaan, mogen ze PDA laten zien; maar de vraag is natuurlijk hoeveel zin je hebt om naar onofficiële evenementen te gaan als je voor de kost al naar events gaat.

Afbeeldingsresultaat voor prince harry meghan markle gif

Hoef je je dus nooit meer af te vragen waarom Prins Harry en Meghan Markle ongedwongen hand-in-hand lopen, terwijl Kate Middleton en Prins William altijd tien centimeter van elkaar vandaan lijken te lopen.

Bron: Harper's Bazaar Australië