London Calling 2011: highlights

Gespot tijdens London Calling: de must-see bands van 2011, o.a. Wild Beasts, The Crookes en Twin Shadow.

Het dak ging er afgelopen weekend weer af in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Op het program: London Calling – het tweedaagse minifestival met de beste nieuwe bands uit Groot-Brittannië (en overseas). Een vast gegeven voor iedere muziekliefhebber en uiteraard waren we erbij. Zet deze bands op je to-listen-lijst:

 

TROPHY WIFE & THE VIEW
Kick-off van het halfjaarlijkse festival. In de kleine zaal verraste Trophy Wife met een energiek rockoptreden vol dansbase indiepop, waarbij de drums de hoofdrol speelden. Iets later kon het publiek genieten van The View in de grote zaal. Catchy rocksongs met een dosis rock ‘m roll en een vleugje country, deze Schotse heren weten hoe ze een goede performance moeten neerzetten.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Check ook het interview met de kleurrijke band Friendly Fires >

 

(NIEUW) TALENT: THE CROOKS, WILD BEASTS & TWIN SHADOW
De tweede avond van London Calling beloofde een knallende avond te worden qua line-up en de bands maakte dit meer dan waar. The Crookes, Wild Beasts en Twin Shadow gaven op rij acte de présence in de grote zaal. Maar vlak zeker de wat minder bekende bandjes in de kleine bovenzaal niet uit. Zo stond de Australische band Cloud Control z’n mannetje met een lekker indiefolk-repertoire op het kleine podium.

Meest gelezen

 

De jonge bandleden van The Crookes, een band uit de hippe wijk Crookes in Sheffield, gaven een knallende show vol indierock met jaren ‘50 en ‘60-invloeden weg. Next up: Wild Beasts… Tja, wat kunnen we daar anders over zeggen dan MOOI – in kapitalen, ja. Dromige rock, met pop-ivloeden en ijzersterke zang van Hayden Thorpe en Tom Fleming stond garant voor kippenvel.

 

Laatste live band in de grote zaal van de avond was Twin Shadow. Aan het hoofd het New Yorkse multitalent George Lewis Jr. die met zijn band eighties wave, synthpop en disco met gemak omtoverde tot een smeulend discopop-optreden.

 

Meer muziektips >

 

Zelf (Brits) talent spotten vóór de grote doorbraak? Over zes maanden is er weer een nieuwe editie London Calling. In de agenda. Dus.