We staan te trappelen om weer uit eten te mogen en missen het ene restaurant nóg meer dan het andere. Zo'n favoriet voor ondergetekende is Taiko, waarmee het ooit liefde op het eerste gezicht was bij de eerste ontmoeting. Of we het nieuwe afhaalconcept wilden voorproeven, was de vraag. En zo geschiedde: zolang de restaurantdeuren gesloten blijven, is Taiko's Curious Curry Pop-Up onze minnaar.
Taiko's Curious Curry Pop-up
Een curry pop-up dus. Deze hebben we te danken aan de vaste gasten van het restaurant, die herhaaldelijk vroegen of Taiko's befaamde curry's ook op het take away-menu konden komen. Er was al sushi te bestellen en ook een vast menu, maar de favoriet ontbrak - en krijgt nu een heel eigen hoofdstuk.
De curry's van executive chef Schilo van Coevorden zijn een essentieel onderdeel in de keuken van Taiko. Vijf populaire variaties die de afgelopen jaren over de pas gingen, zijn nu te bestellen voor thuis: vier Thais geïnspireerde curry’s en één Indiase curry.
Unanieme favoriet
We proefden er drie: groene curry met Wagyu, een gele curry met zeebaars en een Makhani curry met St. Mary’s Bay kreeft. Een kleurrijke variatie, vergezeld door gekruide risottini, krokante pappadum, naan, pickles en mango chutney. Stuk voor stuk gigasmaakvol, met één unanieme en verrassende favoriet: de zeebaars.
Aan mooie ingrediënten als deze hangt uiteraard een prijskaartje. Taiko's curry's zijn duurder dan je doorsnee afhaalmaal, maar dat proef je dan ook. Deze exemplaren verdienen een goede wijn, een gedekte tafel en tijd om te tafelen. Al zijn de andere twee opties op het menu toegankelijker: de rode kipcurry en groene vega beginnen al bij € 18 (met bijgerechten!).
Thuis uit eten
Vanaf 26 februari opent Taiko's Curious Curry Pop-up de deuren. Bestellen kun je doen via Thuis uit Eten, dat bezorgt in de regio Groot Randstad, het Gooi en Den Bosch. Ophalen kan ook - een belletje of mail vóór acht uur naar het Conservatorium Hotel en je currybox staat tot kwart voor avondklok aldaar voor je klaar.