Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Miele.

Nee, het wordt geen Kerst als alle anderen en klopt, dat is verdrietig. Des te meer reden om zelf de slingers op te hangen. Letterlijk en figuurlijk. Want dat we de feestdagen slechts mogen vieren in klein comité, betekent óók dat zo'n kerstdiner misschien wel intiemer, gezelliger en bijzonderder dan ooit kan worden. En wij stuitten onlangs op een wel heel leuke manier om daar een steentje aan bij te dragen. It involves een sterrenkok bij jou thuis in de keuken. We praten je bij.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: die sterrenkok, dat ben jij zelf. Want jij gaat de kneepjes van het vak leren van de echte sterrenchef, via een te gekke videokookworkshop. En het leuke is, alles is geregeld; ingrediënten, tafelaankleding... het zit allemaal in de box die je thuisgestuurd krijgt. Initiatiefnemer van dit fantastische concept is Miele, door keukenprinsen en -prinsessen geroemd om haar kwaliteit en innovatie. Zoals de GENERATIE 7000-lijn bijvoorbeeld, een generatie keukenapparatuur die vol snufjes zit waar je indruk mee kunt maken op je gasten, maar die vooral zorgt dat het beste uit jouw keukenkunsten wordt gehaald. Belangrijk, want als de innovaties van de apparatuur het koken zo makkelijk maken dat jij als chef alleen nog maar creatief hoeft te zijn dan wordt het pas echt leuk.

Oké, nog één keertje dan

Hoe gaat het in zijn werk? Onder de noemer 'Nog één maal' opent Miele nog één keertje (maar dan dus digitaal) een sterrenrestaurant dat niet meer bestaat: restaurant ’t Schulten Hues van Peter Gast en Jacqueline van Liere, dat voorheen in Zutphen zat. Met een limited edition Reüniebox kan kokkerellend Nederland dankzij een videoworkshop van dit duo en een chef van Miele, nog een laatste keer genieten van de verbluffende smaken en signature dishes van 't Schulten Hues. Gast en Van Liere leggen in de video (en in kaarten met extra uitleg) stap voor stap uit hoe je te werk gaat. Do-it-yourself sterrencheffen dus. En alle hoogwaardige ingrediënten zitten zoals gezegd in de box. Evenals kaarsen, servetten en een Spotify-playlist (ha!). Extra leuk: lukt het even niet, dan is er een WhatsApp-hulplijn om je uit de brand te helpen.

Wil je nu natuurlijk weten:

Wat staat er op het menu?

Vier gangen met goedbewaarde geheimen van de chef en gerechten die destijds jubelende recensies kregen.

  • DE ACHTERHOEKSE GROENTETUIN – Dé signature dish van Peter Gast. Hij kwam in 2007 als een van de eerste topchefs in Nederland met een compleet vegan gerecht op de kaart.
  • LANGOUSTINES – Alec Steur, voormalig Michelin-inspecteur, noemde in een interview bij DWDD de langoustine van ’t Schulten Hues één van de lekkerste gerechten uit de acht- tot negenduizend dishes die hij ooit proefde.
  • SHORTRIB – 'Alleen al voor mijn neus is het hemels. Samen met het zoetzure van de rettich en het gereduceerde kookvocht van aardappels, blijft het gerecht toch een fijne lichtheid hebben. Heel veel smaak zonder zware kost te zijn.' Aldus een recensent van De Gelderlander.
  • SOUFFLÉ – Vergeet crème brûlée of panna cotta: deze Kerst steel je de show met de boerenkwarksouffle van ‘t Schulten Hues. 'Een goede chef herken je aan de hoogte van z’n soufflé. Het lijkt zo simpel, maar het is complex in z’n eenvoud. Met onze tips kan jij het thuis ook,' aldus Peter Gast.

Aanmelden

Wees gewaarschuwd: de box komt in beperkte oplage, wees er dus snel bij. Daarom, nog even helder op een rij:

Wat? Online kookworkshop van sterrenchefs.
Waar? In je eigen keuken of bij familie of vrienden - uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.
Wanneer? De eerste inschrijving sluit 14 december (levering is dan op 18 december) en de tweede op 21 december (met levering op 23 december).
Kost dat? 60 euro per persoon.
Aanmelden? Dat doe je hier.

Opdat je de sterren van de hemel kookt, juist dit jaar. Maak er wat moois van!

sterrenchefs
Miele
Peter Gast en Jacqueline van Liere
youtubeView full post on Youtube