Voor een diner met de lekkerste Aziatische gerechten kun je in het Conservatorium Hotel al jaren bij Taiko terecht. Voor liefhebbers van de mediterraanse keuken moet je nu ook bij het luxehotel zijn. Het Conservatorium opende namelijk BARBOUNIA, nu al een favoriet bij de ELLE-redactie.

Restaurant BARBOUNIA in het Conservatorium Hotel

Chef Schilo van Coevorden vond dat het na dertien jaar van de Conservatorium Brasserie tijd was voor iets nieuws. Iets zonnigers, iets mediterraans dus. In BARBOUNIA vind je een menu geïnspireerd op de Italiaanse en Griekse keuken en die van de Franse Rivièra. Een interessante driehoek met zowel overeenkomsten als duidelijke verschillen. BARBOUNIA verwijst naar een Griekse delicatesse uit de Middellandse Zee; de rode mul. 'We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen', zegt Schilo.

Voor de plek van BARBOUNIA is het hotel niet afgeweken en ook het interieur is nog herkenbaar. Toch zijn er wel wat mediterraanse touches toegevoegd, zoals de terracotta borden en glaswerk dat je zo bij een Grieks restaurant verwacht. Maar ook buiten het interieur is er nagedacht over de sfeer van die mediterraanse zomers. Dagelijks is er live muziek met ruimte voor artiesten en DJ's op het podium.

De menukaart van BARBOUNIA

Oké, maar wat kun je tijdens een diner nou verwachten? Laten we beginnen met dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush, geserveerd met smaakvol kristalbrood. Ja ja, dat lees je goed, kristalbrood. Er is keuze uit pasta, zoals de linguine met kreeft en ravioli gevuld met ricotta en courgette. Bijna alle vis- en vleesgerechten zijn bereid om de houtskoolgrill. En dan is er natuurlijk een signature dish en die zag je vast al aankomen: de Barbounia. In Schilo's keuken wordt deze gefrituurd en opgediend per twee. Toe zijn er onder meer de huisgemaakte gelati.

Benieuwd naar BARBOUNIA en de uitgebreide menukaart? Bekijk dan onderstaande fotogalerij. Of reserveer gelijk een tafel via de website.

barbounia restaurant conversatorium hotel