Skip to Content

Dankzij deze drie alcoholvrije cocktailrecepten waardeer je een katervrij weekend nóg meer

Op jou!

Door
vrouw drinkt cocktail in bijzijn van vrienden
Klaus Vedfelt//Getty Images

Zeg eens eerlijk: na een avondje aan de mooiste barren van de stad hangen is het enige wat overblijft herinneringen en een vervelende kater. Eindig je je weekend liever fris en fruitig? Probeer dan een van deze drie alcoholvrije cocktailrecepten. Met een beetje garnering en een mooi glas doen de drankjes niet onder voor hun alcoholrijke variant. Geloof ons.

Dag, kater met deze alcoholvrije cocktails luid je het weekend in stijl in

We zullen er geen doekjes om winden: nu we allemaal een dagje ouder worden, lijken de katers erger te zijn én langer te duren Hoewel van een mooi glas nippen in het weekend iets is om naar uit te kijken, hoeft de inhoud geen alcoholische vloeistoffen te bevatten. Non-alcoholisch merk Seedlip, gespecialiseerd in drank met botanische ingrediënten, helpt je een stukje op weg. En dat doen ze op inspirerende wijze: door je kennis te laten maken met je innerlijke zelf naar de zeven deugden des levens.

Terwijl iedereen zich richt op de zeven zonden in het leven, is het veel leuker (en positiever) om te kijken naar de zeven deugden; prudentia (wijsheid), iustitia (rechtvaardigheid), temperantia (zelfbeheersing), fortitudo (moed), fides (geloof), spes (hoop) en caristas (naastenliefde). Door deze na te leven kun je leren (nog) meer van het leven te genieten door waardering te tonen voor het grote en kleine om je heen. Denk aan de geur van de natuur tijdens een boswandeling, de kleuren op een canvas in het museum en de subtiele smaken van je prachtige cocktail. Om je op weg te helpen heeft Seedlip in samenwerking met Botanical Sommelière Maidie van den Bosch en bartender Iman Lamering drie cocktails ontworpen die inspelen op je zintuigen en makkelijk thuis te maken zijn.

Dus, durf jij de uitdaging aan meer waardering te tonen voor de kleine (en grote) smaken in het leven? Probeer ze dan zelf uit.

1

Wild Garden Mixer

seedlip garden 108 voor de wild garden mixer
Seedlip / Damon Rigter

Benodigdheden:

  • Seedlip Garden 108
  • Glas
  • Cocktailshaker met zeef
  • Gekookt water - afgekoeld tot 80 ℃ Verse kruiden uit de tuin zoals munt, basilicum,
  • rozenblaadjes, tijm, citroenblad, rozemarijn,
  • salie en vlierbloesem
  • Honing
  • 10 ml sap van een sinaasappel (geen geperst sap)
  • IJsblokjes
  • Bamboe rietje

Het recept:

  1. Maak een warme infusie van de verschillende kruiden uit de tuin door gekookt water af te laten koelen naar 80 ℃.
  2. Giet het hete water over de tuinkruiden in een kom en doe er direct ijsblokjes bij. Schud even.
  3. Doe 50 ml Seedlip Garden, 100 ml van de kruideninfusie, 1 theelepel honing en 10 ml sap van een sinaasappel in een cocktailshaker en schud totdat er een laagje glazuur verschijnt.
  4. Doe ijsblokjes in een longdrinkglas.
  5. Zeef je mix over de ijsblokjes in je glas.
  6. Maak een klein bosje van je gemengde verse kruiden en bloemen en activeer de geurmoleculen door ze lichtjes in je handpalm te klappen.
  7. Serveer met de verse kruiden en een rietje
2

Lemony Rose Punchbowl

seedlip grove 42 voor lemony rose punchbowl
Seedlip / Damon Rigter

Let op: dit recept is voldoende voor tien glazen. Perfect voor een feestje, dus.

Benodigdheden:

  • 600 ml Seedlip Grove 42
  • 350 ml siroop van rozenblaadjes
  • 50 ml versgeperst citroensap
  • 2 sinaasappels
  • 12 cm gember
  • 1 granaatappel
  • 1/5 liter bruiswater
  • IJsblokjes
  • Grote kom om de punch in te serveren
  • Longdrinkglazen

Het recept:

  1. Mix de Seedlip Grove, rozenblaadjessiroop, citroensap, en bruiswater in de kom.
  2. Snijd de sinaasappels in halve manen, gember in lange plakken en haal de pitjes uit de granaatappel. Doe al het fruit in de kom, dek de kom af en zet hem een uur in de ijskast.
  3. Voeg vlak voor het serveren van de punch 500 gr ijsblokjes toe.
  4. Doe daarnaast ijsblokjes in de glazen en serveer de punch met een pollepel.
  5. Garneer met granaatappelpitjes en een schijf sinaasappel.
3

Spiced Fizz

seedlip spice 94 voor spiced fizz
Seedlip / Damon Rigter

Benodigdheden:

  • Seedlip Spice 94
  • Wijn- of champagneglas
  • IJsblokjes
  • Cocktailshaker en zeef
  • Vijzel
  • 25 ml sap van een sinaasappel
  • 80 ml bruiswater
  • 1 schijf sinaasappel
  • Eiwit van 1 ei
  • Kruidenmix van vanille, kruidnagel en zwarte peper,
  • fijngemalen in een vijzel
  • Vleugje grof zeezout
  • Extra vierge olijfolie

Het recept:

  1. Maak met een schijfje sinaasappel een nat lijntje op de rand van ongeveer ⅓ van het glas. Doe een beetje van het droge kruidenmengsel op de natte rand.
  2. Doe het eiwit in een cocktailshaker en schud om het schuimig te maken (voeg geen ijs of andere ingrediënten toe).
  3. Voeg 50 ml Seedlip Spice 94 en 50 ml sap van een versgeperste sinaasappel toe en schud het in de cocktailshaker.
  4. Voeg een flinke schep ijsblokjes toe aan de mix en schud het geheel.
  5. Schenk het geheel over een zeef in het champagneglas. Schenk hier vervolgens het bruiswater langzaam overheen.
  6. Voeg met een klein lepeltje een paar druppels olijfolie en een klein snufje zout toe.
  7. Geniet van de heerlijke kruidige smaak!

    Eten & Drinken

    stockfoto van den haag

    6 x bijzondere restaurants in Den Haag

    stockfoto van rotterdam

    8 bijzondere restaurants in Rotterdam

    buikgriep-eten

    Dit moet je eten als je buikgriep hebt

    blender action

    Deze blender van Action vliegt de winkels uit

    Advertentie - Lees hieronder verder
    Advertentie - Lees hieronder verder