Receptuur: 30 jours pour devenir vegan, Marion Lagardette
Krokante curry-kokos-tofu met wokgroenten
De binnenkant van deze tofu is zacht, de buitenkant krokant en zelfs een beetje gekaramelliseerd.
Door Sophie van der Meer
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 2 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Totale tijd:
- 35 minuten
Ingrediënten
Voor de krokante tofu
- 250 g
medium stevige tofu
- 40 g
maïszetmeel
- 2 tsp.
agavesiroop
- 1 tbsp.
rijstazijn
- 1 tsp.
currypasta
- 1 tbsp.
tamari (glutenvrije sojasaus)
- 3 tbsp.
kokosmelk
- 1 tbsp.
water
- 2 tbsp.
neutrale olie
Voor de wokgroente
- 1
sjalot
- 2
cm verse gember
- 1
wortel
- 8
kastanjechampignons
- 100 g
broccoli
- 2 tbsp.
teriyakisaus
- 2 tbsp.
olie die tegen hoge temperatuur kan
Bereiding
- Stap 1Snij elk de tofu in de lengte in 8 stukken. Dip elk stuk in het maïszetmeel.
- Stap 2Verhit een bakpan op middelhoog vuur, giet de neutrale olie erin en plaats de tofustukken los van elkaar in de pan. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, om te voorkomen dat ze door het zetmeel aan elkaar plakken. Kook ze voor ca 10 minuten en keer ze dan om.
- Stap 3Mix ondertussen de ingrediënten voor de saus: agavesiroop, rijstazijn, currypasta, tamari, kokosmelk en water.
- Stap 4Verlaag het vuur zodra de tofu aan beide kanten goudbruin is. Giet de saus erover en bak de tofu nog vijf minuten extra. De tofu is dan klaar.
- Stap 5Snij het sjalotje en rasp de verse gember met een zeste. Schil de wortel, snij hem door de helft en daarna in vijf mm dikke stukken. Snij de kastanjechampignons en snij de broccoli in roosjes.
- Stap 6Giet de olie in een wokpan en zet op hoog vuur. Wok de groenten en roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden. Dit gaat snel: in een paar minuten zijn ze gaar, maar nog steeds krokant. Zet het vuur uit en blus af met de teriyakisaus. Serveer met de curry-kokos-tofu en eventueel basmatirijst.
Tip: serveer met basmatirijst.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder