Hummus is heerlijk als spread op wraps, een cracker tijdens het ontbijt of als dip te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld komkommerreepjes of wortel. Eigenlijk kun je hummus op elk moment van de dag wel eten. Dit smeersel maak je gemakkelijk zelf en de variaties zijn eindeloos. Het basisrecept hebben wij van restaurant NENI gekregen en geloof ons, niets is beter dan de hummus van NENI.
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties:
4
Totale tijd:
5 minuten
Ingrediënten
400g
gekookte kikkererwten, afgekoeld (zelf gekookt of uit blik)
100g
tahini
40mL
ijswater
5g
zout
15g
citroensap
Bereiding
Stap 1Doe eerst het ijswater en de citroensap in de blender en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.
Stap 2Mix alles tot een glad geheel.
Stap 3En voilà, zelfgemaakte hummus!
Hoe langer je alles mixt, des te romiger de hummus wordt.
Voeg voor de verandering eens wat chilivlokken toe voor extra pit, gekookte bieten voor een roze, zoetere variant of een paar tenen geroosterde knoflook. Op deze manier kun je deze dip elke keer weer geheel naar eigen hand zetten.
Volg ELLE Eten al opFacebook enInstagram en blijf altijd op de hoogte!