Receptuur: 30 jours pour devenir vegan, Marion Lagardette
Zomerse salade met perzik, sperziebonen en gerookte tofu van de plancha
Ook zonder plancha grill is deze salade prima te doen, in een gewone pan.
Door Sophie van der Meer
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 2
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Totale tijd:
- 30 minuten
Ingrediënten
- 400 g
sperziebonen
- 1
perzik, niet te rijp
- 100 g
gerookte tofu
- 1
teen knoflook
- 1 tbsp.
verse rozemarijn
- 3 tbsp.
neutrale olie
- 1
kleine chilipeper (optioneel)
Voor de saus
- 1 tbsp.
tamari (glutenvrije sojasaus)
- 1 tbsp.
balsamicoazijn
- 2 tbsp.
water
- 1 tsp.
maple syrup of agavesiroop
Zout
Bereiding
- Stap 1Verwijder de harde delen van de sperziebonen en snij ze in stukken van 4 cm. Snij de gerookte tofu in blokjes van 1 cm en de perzik in blokjes van ca 3 cm. Hak de chilipeper en knoflook in kleine stukjes.
- Stap 2Mix de ingrediënten voor de saus in een kleine kom.
- Stap 3verwarm de plancha of pan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en zodra deze heet is de sperziebonen en grill ze in 7 minuten onder regelmatig roeren gaar. Voeg de perzik toe en verlaag na 3 minuten het vuur. Voeg de gerookte tofu toe, de knoflook, chilipeper en rozemarijn en blijf 5 minuten lang regelmatig roeren.
- Stap 4Voeg aan het einde de saus toe en roer goed door. Serveer warm met bijvoorbeeld rijst of granen.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder