Hartige aspergetompoes met witte en groene asperges
U leest het goed. Bij dit heerlijke lentegerecht zitten er asperges in de tompoes.
Door Sophie van der Meer
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 30 minuten
- Totale tijd:
- 30 minuten
Ingrediënten
- 1
vel filodeeg
- 1
bos witte asperges
- 1
foelie
- 15 g
roomboter
Olijfolie
- 1
bos groene asperges
- 250 g
mascarpone
- 250 g
jonge geitenkaas
Sap van 1 limoen
- 1
Spaanse peper, heel fijngesneden
- 1
venkel
- 1/2
bakje tuinkers
Sap van 1/2 citroen
Extra
Keukenmachine
Bereiding
- Stap 1Laat het filodeeg ontdooien. Schil intussen de witte asperges twee keer rondom en snij 1 à 2 cm van de onderkant. Leg ze in een pan met water met foelie, boter, peper en zout en dek ze af met een schone natte theedoek zodat ze onder water blijven. Breng aan de kook en laat ze 8 min op laag vuur staan. Spoel ze voorzichtig af onder koud water, zodat ze niet verder garen.
- Stap 2Zet intussen een pan met water op met 1 el olijfolie en peper en zout en breng het aan de kook. Snij de harde onderkant van de groene asperges en blancheer ze 5 min in het water.
- Stap 3Spoel voorzichtig af onder koud water. Snij uit 1 vel filodeeg 16 rechthoeken van 4 cm bij 8 cm ( je houdt er 4 over als reserve). Smeer ze in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet het deeg 7 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Stap 4Meng mascarpone, geitenkaas, 2 el olijfolie, limoensap en de helft van de Spaanse peper in een keukenmachine tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 5Snij de venkel op de mandoline heel dun. Meng de flinters venkel in een kom met tuinkers, citroensap, 2 el olijfolie en peper en zout en de andere helft van de Spaanse peper.
- Stap 6Besmeer 8 rechthoeken van filodeeg voorzichtig met het kaasmengsel. Beleg de helft met witte en de andere helft met groene asperges. Maak 4 stapels met een witte en groene laag en dek ze af met een laatste filodeegkoekje. Maak de taartjes af met een toef venkelsalade.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder