Wil je het dit jaar over een heel andere boeg gooien met Kerst? Dit exotische kerstmenu bestaat uit louter Caribische toppers. Van ceviche tot ananas; feliz navidad!

Voorgerecht: tortilla-tartelettes met ceviche van garnalen

Dit exotische voorgerecht is gevaarlijk lekker. De combinatie van knapperige tartelettes met het zoet-zure van de ceviche van garnalen zorgt ervoor dat je alleen maar meer wil.

avocadococktail rivierkreeftjesCheck het recept
Getty Images

Hoofdgerecht: zeebaars in zoutkorst

Showstopper alert: deze zeebaars in zoutkorst valt in de categorie 'oogt moeilijk, is makkelijk'. Ideaal dus voor kerst.

zeebaars in zoutkorstRecept zeebaars
Getty Images

Erbij: Caribische salade met quinoa, mango, walnoten en munt

Haal de Caribische zon in huis met deze quinoasalade met mango, walnoten en munt. Yum!

Tip: haal de mango ruim van tevoren, zodat je zeker weet dat hij rijp is.

caribische salade quinoaRecept voor salade
Archief Elle Eten

Artikel gaat verder onder de video

Of probeer deze jerk style chicken:

Nagerecht: gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt

Een vegan nagerecht van gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt. Wedden dat iedereen overstag gaat en niemand het uberhaupt opvalt dat het toetje vegan is?

Tip: in de bereidingswijze wordt een barbecue gebruikt. Wil je liever niet in de sneeuw gietende regen buiten hoeven staan? Snappen we. Karamelliseer dan de ananas in een grillpan.

gekaramelliseerde ananasCheck het recept
Receptuur, styling en foodstyling Vanja van der Leeden, fotografie Remko Kraaijeveld

Vegetarisch kerstmenu

Wil je liever een volledig vegetarisch (of zelfs vegan) kerstmenu serveren? Ook daar helpen we graag bij. Zo stelden we dit jaar maar ook vorig jaar een vegetarisch kerstmenu samen. Ook verzamelden we 9 sierlijke vegetarische recepten, bundelden we onze vega top 10 en maakten we een lijstje met 10 makkelijke én snelle vega recepten.

En wat maken we voor de kids? 3x kidsproof voorgerechten >