Wil je het dit jaar over een heel andere boeg gooien met Kerst? Dit exotische kerstmenu bestaat uit louter Caribische toppers. Van ceviche tot ananas; feliz navidad!
Voorgerecht: tortilla-tartelettes met ceviche van garnalen
Dit exotische voorgerecht is gevaarlijk lekker. De combinatie van knapperige tartelettes met het zoet-zure van de ceviche van garnalen zorgt ervoor dat je alleen maar meer wil.
Hoofdgerecht: zeebaars in zoutkorst
Showstopper alert: deze zeebaars in zoutkorst valt in de categorie 'oogt moeilijk, is makkelijk'. Ideaal dus voor kerst.
Erbij: Caribische salade met quinoa, mango, walnoten en munt
Haal de Caribische zon in huis met deze quinoasalade met mango, walnoten en munt. Yum!
Tip: haal de mango ruim van tevoren, zodat je zeker weet dat hij rijp is.
Artikel gaat verder onder de video
Of probeer deze jerk style chicken:
Nagerecht: gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Een vegan nagerecht van gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt. Wedden dat iedereen overstag gaat en niemand het uberhaupt opvalt dat het toetje vegan is?
Tip: in de bereidingswijze wordt een barbecue gebruikt. Wil je liever niet in de sneeuw gietende regen buiten hoeven staan? Snappen we. Karamelliseer dan de ananas in een grillpan.
Vegetarisch kerstmenu
Wil je liever een volledig vegetarisch (of zelfs vegan) kerstmenu serveren? Ook daar helpen we graag bij. Zo stelden we dit jaar maar ook vorig jaar een vegetarisch kerstmenu samen. Ook verzamelden we 9 sierlijke vegetarische recepten, bundelden we onze vega top 10 en maakten we een lijstje met 10 makkelijke én snelle vega recepten.
En wat maken we voor de kids? 3x kidsproof voorgerechten >