Een stappenplan waar niemand de mist mee in kan. Zo krijg je dat heerlijk knapperige randje aan je vis. Bereid je voor op perfectie.

Stap 1

Droog de huid zorgvuldig met wat keukenpapier. Is de huid nog vochtig als hij de pan ingaat, dan stoomt hij en wordt hij juist niét krokant.

Stap 2

Bestrooi beide kanten van de vis met flink wat zout. Dat is waarschijnlijk meer dan je denkt, maar bedenk dat een deel van het zout in de pan achterblijft.

Stap 3

Pak de pan met de dikste bodem uit het rek. Eenmaal warm, blijft de temperatuur in zo’n pan constanter. Dat is belangrijk voor goed gebakken vis.

Stap 4

Zet de pan een paar minuten op halfhoog vuur voordat je de vis erin doet, met 1-2 eetlepels olie.

Stap 5

Doe de vis met de velkant naar beneden in de pan zodra de olie begint te roken. Druk stevig met een spatel op de vis om te voorkomen dat de randen omkrullen.

Stap 6

Spiek af en toe of de huid al goudbruin is en de vis bijna gaar. Draai de vis om en bak nog ongeveer één minuut. En daar is-ie: de perfecte vis.

Grillpannen: ELLE Eten tipt
Grillpan

SHOP HIER

Bol.com
Grillpan

SHOP HIER

Hudson's Bay
Grillpan
Grillpan