De zomer is bijna voorbij, dus maak zo vaak het nog kan een zomerse fruitsalade. Met deze elf tips til je 'm naar the next level.
#1 Seizoensfruit
Om te beginnen kies je voor fruit dat in het seizoen is. Check de seizoenskalender voor als je het even niet meer weet.
#2 Vers fruit
Ook kies je voor fruit dat écht vers is. Als dat betekent dat je elk stukje zorgvuldig moet betasten, so be it.
#3 Timing
Maak je fruitsalade niet te lang van tevoren. Dat gaat ten koste van de smaak en textuur.
#4 Snijtechniek
Snij alle fruitsoorten in blokjes van dezelfde grootte. Des de kleiner je de blokjes maakt, des de meer smaken je in één hap naar binnen krijgt. Seen on Pinterest: gebruik koekjesstekers om je fruit in vormen te snijden.
#5 Precisiewerk
Misschien overbodig te zeggen, maar toch: verwijder alle oneetbare delen zoals de pit(ten), en in sommige gevallen ook de schil.
#6 Citrusvruchten
Sap van een citrusvrucht haalt de smaak van het fruit omhoog én zorgt ervoor dat het minder snel verkleurt.
Artikel gaat verder onder de video.
Zien: in deze fruitige salsa wil je nu je nacho dippen
#7 Noten
Voeg op het laatste moment een handje noten toe. Doe dit echt vlak van tevoren, anders zuigen ze teveel fruitvocht op. En niemand houdt van zompige noten.
#8 Zuivel
Een flinke schep slagroom of yoghurt door de fruitsalade kan heel erg goed werken.
#9 Variëren
Varieer met je fruit. Zowel qua textuur (meng sappig en stevig), smaak (wissel zoet en zuur af) en kleur.
#10 Kruiden
Gebruik munt of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld basilicum, om je fruitsalade op smaak te brengen.
#11 Extra's
Nog meer lekkere toevoegingen: merg van een vanillestokje, stukjes dadel, gebakken kokos of rasp van een citrusvrucht. Of een flinke bol slagroomijs.
Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!