Ben jij meer van de Aziatische keuken? Bekijk dan het recept voor rendang met jackfruit. Of ga voor vegan Jamaican jerk jackfruit.
Pulled jackfruit taco's met limoen- & cashewspread
Een vegetarische variant van Tex-Mex pulled pork.
Door Sophie van der Meer
Pakjes en zakjes? Bij een snelle maaltijd als deze knijpen wij soms een oogje dicht. Santa Maria kwam namelijk een verrukkelijke redactielunch brengen, en wij waren om. Probeer ze maar eens uit, deze vega Tex-Mex variant van pulled pork: pulled jackfruit taco's. Alleen even opletten dat je de cashewnoten op tijd weekt, want ook de spreads wil je niet missen.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 1 uur
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Totale tijd:
- 1 uur 10 minuten
Ingrediënten
Voor de limoen- en cashewspread
- 150 g
rauwe cashewnoten
- 50 mL
water
- 1/2 tsp.
zout
- 1 tsp.
- 1
limoen, het sap
Voor de jackfruit
- 1
blik ongezoet jackfruit
- 1
raapzaadolie
- 1/2
sinaasappel, het sap
Extra
- 1
mango
- 3 Tbsp.
gehakte koriander
- 200 g
kleine tortilla's
Bereiding
- Stap 1 Zet de cashewnoten in water en laat 1 uur weken bij kamertemperatuur.
- Stap 2Mix de noten in een foodprocessor en breng op smaak met zout, Hot Pepper Sauce en limoensap.
- Stap 3Scheur de jackfruit in stukjes en bak in olie. Breng op smaak met Taco Seasoning Mix en sinaasappelsap.
- Stap 4Snij de mango in blokjes en snij de koriander fijn.
- Stap 5Warm de tortilla’s op in een braadpan of bakplaat.
- Stap 6Verdeel het jackfruit, de mango en de koriander over de tortilla's. Garneer met de limoen- en cashewsaus.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder