Je kent dat wel, heb je trek in een banaan, liggen er alleen maar groene exemplaren op je fruitschaal. Balen. Maar met deze trucs hoef je niet meer te wachten tot die groene jongens geel worden.

Zo maak je groene bananen snel rijp in...

Twee dagen

Ethyleen is een gas dat ervoor zorgt dat een banaan snel rijpt. Door je bananen in een papieren zak te stoppen ‘vergas’ je de bananen bij wijze van. Na een dag of twee in een zak zullen ze rijp zijn. Twee dagen niet snel genoeg? Stop er dan meer fruit bij, peren, appels en avocado’s helpen mee.

Eén uur

De oven is je beste vriend. Plaats je groene bananen op een bakplaat of in een ovenschaal op 150 graden, ongeveer een uur lang. Blijf de bananen wel in de gaten houden. Na een uur laat je de bananen afkoelen in de koelkast et voilà: rijpe bananen.

Twee minuten

Kan je zelfs geen uur wachten om groene bananen te laten rijpen, dan moet je je tot de magnetron wenden. Prik een paar gaatjes in de bananen met een vork en plaats ze ongeveer twee minuten in de magnetron. De bananen zijn na deze truc wat zachter, maar smaken wel hetzelfde.

Bron: Wikihow