Wil je verstandig ontbijten? Ga voor havermout. Het graan heeft verschillende gezondheidsvoordelen en geeft je een langdurig verzadigd gevoel. Geen tijd om 's ochtends in de pannen te roeren? Dat snappen wij. Daarom geven we vijf tips voor het maken van overnight oats.

1. Melk

De verhouding tussen melk en havermout is erg belangrijk. Bij te veel melk zullen je overnight oats namelijk zo vloeibaar zijn als een kom soep en bij te weinig melk zal je 's ochtends iets tegenkomen wat iets wegheeft van een kop cement. De goede verhouding? Tweederde melk tegenover eenderde havermout.

2. Juiste havermout

Niet elke havermout is geschikt voor overnight oats. Let de volgende keer dus goed op als je voor het supermarktschap staat en kies voor gerolde havermout.

3. Toppings

Wees niet te vroeg met het toevoegen van je toppings. Al je toppings toevoegen voordat je naar bed gaat? Niet zo'n goed idee. Noten, zaden, vers fruit, granola en kokosvlokken worden namelijk zacht en zompig als je dit doet. Chiazaden en gedroogde vruchten kun je wel al 's avonds toevoegen. Deze absorberen trager waardoor ze 's ochtends nog prima zullen smaken.

Artikel gaat verder onder de video.

Videorecept: cinnamon roll overnight oats

preview for Cinnamon Roll Overnight Oats

4. Zout

Dit zal je misschien niet verwachten, maar overnight oats gaan echt beter smaken door een snufje zout. Voeg dit dus altijd toe, ongeacht de kruiden of vloeistof die je verder toevoegt.

5. Roeren, roeren, roeren

's Avonds roer je je havermout en melk door elkaar. Maar let op: dit is niet voldoende. Voordat je je ontbijtje eet is het heel belangrijk om nog eens te roeren. Waarom? Het mengsel verdeelt zich door het lange staan in verschillende lagen.

Bron: The Kitchn

Peper- en zoutmolen set: ELLE Eten tipt
Peper-zout-set

SHOP HIER

Bol.com
Peperzoutset

SHOP HIER

De Bijenkorf
Peper-zout-set
Bol.com