Alleen al de geur van het bamboe stoommandje smaakt naar meer. Plus: het is een knap ding. En je stoomt er werkelijk waar alles in wat je wil. Cake, vis, pasteitjes, dimsum, groenten, om maar wat te noemen.
Kooktechniek: hoe werkt een bamboe stoommandje?
Hoe ga je te werk? In een grote wokpan laat je een laagje water koken. Zet het stoommandje in de wok. Let er wel goed op dat het water de bodem van de mand niet raakt.
Ook belangrijk: tijdens het stomen moet het deksel op de mand blijven. Anders is je product niet volledig gestoomd en duurt het een stuk langer.
Tips bij het stomen
- Houd de bodem van je stoommand schoon door er een stuk bakpapier op te leggen als je stoomt.
- Bewaar dimsum en groenten in je vriezer. Ontdooien hoeft niet. Ze kunnen bevroren in het mandje.
- Je kunt de mandjes op elkaar stapelen als je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt stomen. Een product dat op laag vuur gestoomd moet worden, zoals vis, zet je bovenop.
Waar zijn bamboe stoommandjes te koop?
Een stoommandje kun je in verschillende maten bij een Aziatische toko (met een ruim assortiment) kopen. Ook zijn ze online verkrijgbaar.